highschooldream.blogg.se

Disney: Day 1

Här kommer en inlägg om första dagen på Dsieny World!  Flyget gick på förmiddagen och vi flög från snö och minusgrader till runt 30 grader och solsken. Det var jätteskönt verkligen, och vi kunde gå i shorts utan att frysa! Disney Wrold består av flera olika "parker" och under första dagen var vi i en park som heter Epcot. Där hade de bland annat en rymdfärdssimulator och en glidflygningsimulator. När man åkte dem kändes det som att man åkte i ett rymdskepp/glidflög vilket var väldigt coolt. Man blev lite yr haha, men det var häftigt ändå! Sedan fanns det även "Test Track" där man först fick designa en bil (virtuellt, inte på riktigt haha) och sedan var det som en berg och dalbana som var designad efter att lika de prover som görs när man testar nya bilar (speed, efficiency osv). Bilen jag designade var rosa, surprise! 
 
En annan grej som fanns var "Spaceship Earth" där man åkte runt inne i en jättestor sfär och fick höra om/se scener där de visade utveckling av kommunikation från papirus till idag. Det låter kanske inte så kul, men det var faktiskt intressant. På slutet fick man dessutom svara på ett flertal frågor på en monitor i vagnen man satt i om vad man gillar, vill jobba som osv och sedan fick man se en kort film om hur ens framtid kommer se ut haha. 
 
 
Förutom det jag har nämnt samt en hel del annat som skule ta väldigt lång tid att skriva om fans det även en del av Epcot som kallades "World Showcase". Det var ett ganska stort område där olika länder världen över har fått bygga upp ett/ett par kvarter som representerar kulturen och miljön i respektive land. Varje "land" ägs av det land som är presenterat och de som jobbar i respektive land måste komma därifrån. Till exempel så var alla som jobbade i den tyska delen från Tyskland. Förutom Tyskland fanns bland annat Norge, United Kingdom, Frankrike, Italien, Kina och Mexico och i varjde del kunde man hitta mat, souvenirer, saker och flaggor som var autentiskt för  det land som var presenterat. Det fanns även indoor rides där man fick veta massa saker om länderna. 
 
Ganska suddig bild, men armbandet använde vi som åkband. Vi kunde även använda det för att betala saker inne i Disney och låsa upp vårt hotellrum. Vi hade även fast pass (något som gör att man får gå föra i kön på vissa saker) som fanns sparade i åkbanden. 
Några bilder på miljön utanför bussen som tog oss från flygplatsen till hotellet.Hur fint?
Bussen (Alla bussar inne på Disney World hade Musse Pigg på sig, hihi)
Josh, jag och Steph utanför ingången till Epcot.
Här är tre män som uppträdde inne på Epcot. De använde massa verktyg och soptunnor för att spela musik, himla roligt och kreativt! 
Här är en enorm julgran som vi såg påvägen mot "World Showcase". Det fanns ett flertal julgranar av samma storlek runt om på Disney World. 
En bild från ett uppträde som tog plats i USA's del av "World Showcase". Det var en jättestor kör som sjöng medan de gjorde rörelser med ljus. 
Haha, här ser ni en tysk julgransdekoration. Det är alltså en julkula formad som en inlagd gurka... Hur roligt?!
En halvkass bild från fyrkerkerierna som var på kvällen. Det var väldigt fint alltihop och de spelade musik, hade ljusshow och avfyrade fyrverkerier hej villt. Jag gillade det verkligen, men det var vårt att få på bild. 
 
 Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback