highschooldream.blogg.se

Jag kommer sakna er, ni är något av det bästa som finns.

Jag älskar er jättemycket och ni betyder så otroligt mycket för mig. Det är er jag kommer tänka på när jag ligger i min säng på andra sidan jorden och ibland känner mig som världens mest ensamma person. At inte träffa er på så länge kommer vara jättetufft, men jag ska klara det! JAG SKA DET! Jag älskar er och jag lovar att inte glömma er! Snälla glöm mig inte!

In the U.S

Mina ansökningshandlingar befinner sig förnuvarande i självaste USA och jag kan inte rå för att jag tycker att det är häftigt. Tänk att det sitter människor på ett kontor andra sidan jordklotet och läser igenom sådant som lilla jag har skrivit! Det är galet! Det känns fortfarande overkligt att jag ska åka och jag tror inte att jag komer förstå det på riktigt förrän det tillfälle då jag kommer hem igen om sisådär 1,5 år. Allt kommer vara nytt och spännande och läskigt och fint och skrämmande och nervöst och förhoppningsvis i det stora hela helt underbart! Man ska inte ha för höga förväntningar, men hur ska jag ärligt talat kunna låta bli?! Alla som någon gång har åkt iväg som utbytesstudent alternativt ska det inom ett år vet precis vad jag pratar om! Känslorna man upplever nu innan är helt flippade! Jag vet att jag har sagt detta innan, men jag är så himla glad över att jag ska åka och allt jag kommer att få uppleva där borta. The american dream som man säger. Åh!

Inget nytt

Jag har inte skrivit på ett tag, men det har inte hänt mycket på USA-fronten förutom att jag har tagit den andra hepatitsprutan och lärt mig att sätta ut alla USA's stater på kartan. Jag väntar fortfarande på att STS ska höra av sig om godkännande av min ansökan så just nu händer det inte så mycket! Längtar tills mina papper är godkända och skickade till USA så att sökandet efter en passande värdfamilj kan påbörjas! JAG VILL VETA VART JAG HAMNAR! 

Lite om mig

Tänkte göra lite som min vän Ellen (som förövrigt också ska åka till USA nästa år, wii) och beräta lite om mig själv. 
 
Jag heter Mikaéla och är 16 år. Jag går just nu första året på det naturvetenskapliga programmet och jag gillar det jättemycket även om det är väldigt mycket att göra. Jag älskar matte och tycker väldigt mycket om de övriga naturämnena så det passar mig perfekt! 
Inte den bästa kvalitén, men så blir det när man förminskar ett foto. 
 
När jag inte är i skolan, gör läxor eller sover så dansar jag balett, jazz eller stepp. Jag gillar även att träna andra saker som löpning och simning men det blir inte av så ofta eftersom jag inte har så mycket tid över till det. Ännu några intressen jag har är läsning, bakning, att spela Sims och att titta på F.R.I.E.N.D.S. Just nu håller jag även på med lite övningskörning samt pluggande inför SAT som jag har planerat att göra om ett par år. Jag har alltså ganska många bollar i luften så att säga.
 
Efter gymnasiet vill jag studera vid något universitet i USA och just nu siktar jag på Harvard Medical School. Nu kanske ni förstår varför jag börjar plugga inför SAT redan nu, det är inte direkt det lättaste att komma in där och jag behöver alla meriter jag kan få. Efter att jag har fått min utbildning vill jag fortsätta forska inom medicin (är inte helt hundra på inom vilket område dock) samtidigt som jag arbetar som kirurg. Planerna är att bo kvar i USA, men det kan ju så klart ändras. 
 
Det bästa med att åka iväg på utbytesår tror jag kommer bli att jag får träffa nya människor och får uppleva en helt annan kultur samt leva i den miljö som jag har drömt om i flera år. Sen kommer det ju självklart också vara ganska härligt att komma tillbaka och (förhoppningsvis) vara bättre än de flesta på engelska. Hihi. 
 
Det värsta med att åka iväg kommer helt klart vara att inte träffa min familj och mina närmaste vänner under så lång tid. Jag kommer prata med dem men det är verkligen inte samma sak att skypea som att prata med dem i verkligheten. Däremot kommer jag nog uppskatta dem än mer när jag kommer tillbaka och det är ju alltid något! 
 
 
Till slut vill jag bara säga att jag är hur glad som helst för att jag ska åka iväg och att den möjligheten kan vara något av det bästa som har hänt mig. Jag kommer sakna min fina familj och mina fina vänner och jag kommer tänka på dem varje dag, men det kommer ändå vara så otroligt häftigt att få åka iväg och uppleva allt som jag kommer få uppleva. Det är galet. Det händer mig och det händer nu. 

Jag vill veta vart jag hamnar!

Alla mina papper är sedan ett par veckor tillbaka ifyllda och skickade till STS's kontor. Det har inte ännu sickat mejl och bekräftat att de har fått dem men jag har sett att de har börjat fylla i mina betyg på min internetprofil så jag vet att de har fått dem. Så fort de har kollat igenom mina papper och kontrollerat att allt är som det ska kommer de skickas till USA och sedan börjar sökandet efter en värdfamilj! Jag är så himla spänd på att få veta vart och hos vilka jag hamnar! Är det varmt eller kallt? Öst eller väst? På en ranch ute i ingenstans eller i en söt typiskt amerikansk vila i ett litet gulligt område? Hur ser min familj ut? Har de barn och i så fall i vilken ålder? Kommer jag få ett eget rum? Jag vill veta nu! Ska jag vara ärlig har jag ingen idealfamilj som jag önskar mig helst och jag bryr mig mindre och mindre om i vilket klimat jag hamnar. Huvudsaken är att jag får en bra familj som jag trivs hos och som hjälper mig att uppleva så mycket som möjligt av USA under mitt utbytesår! Jag vill veta hos vilka jag hamnar och jag vill veta det nu! 

Första inlägget

Hej!
Detta är en blogg där jag kommer skriva om mitt utbytesår, både nu innan jag åker och under tiden jag är där. Jag ska till USA (vart USA vet jag inte ännu) och där ska jag leva min dröm i ungefär ett år. Jag har drömt om att åka till USA i flera år och nu kommer det äntligen bli sant! Jag är så himla glad över detta!
Anledningen till att jag skaffade bloggen är att jag ska kunna skriva lite om mina tankar inför resan (om man kan kalla det så), vad jag gör och hur jag har det i USA, för att jag ska kunna gå tillbaka och läsa i framtiden om hur jag hade det samt för att mina nära och kära hemma i Sverige ska kunna läsa om min vardag när jag är iväg.
Hoppas att ni tycker att det är roligt att läsa min blogg!