highschooldream.blogg.se

Bilder från Colonial festival

Jag provade bland annat att äta ett turkey leg. Det var enormt och smakade som kyckling
 

Fighting in the cafeteria

Idag hände en sak som jag nog egentligen bara trodde hände i filmer; två tjejer började fightas i skolans cafeteria när de hade lunch. Jag hade lunch samtidigt som dem så jag såg det, och jag blev påriktigt överaskad över hur de betedde sig. De drog literally av varandras hår och slog varandra hej vilt. Ironiskt nog hade skolan besök av members från marinkåren vilka hjälpte till att dra isär tjejerna som bråkade. Det kändes konstigt att se dem bråka så även om det bara varade i runt 10 sekunder. High school is dramatic, haha! 
 

Nej, jag var såklart inte inblandad i bråket och det är inte direkt bråkigt eller stökigt i min skola i övrigt så mamma och pappa: ni kan vara lugna! Jag lovar att ta hand om mig! 

Overview över senaste helgen

I fredags var jag som sagt och handladekläder i ett köpcenter här i närheten, och sedan på kvällen tittade jag på film med mom, dad och Steph. Filmen hette the Blind Side, var baserad på en verklig historia  och var faktiskt ganska bra. Jag rekommenderar er att titta på den ifall ni inte har sett den! På lördagen hade jag dans på förmiddagen, och på eftermiddagen gjorde jag lite läxor. Efter det hjälpte jag och Steph mom på en liten mässa där vi sålde böcker och efter mässan åkte jag, Steph och dad till en Cubansk restaurang i down town Canton och åt dinner. En mysig dag over all! På söndagen åkte jag, mom och dad till en colonial festival. Det var en fair med colonial era-tema och det var också väldigt mysigt. Många var utklädda colonial style och de sålde massa hantverk, till exempel ljus gjorde av bivax, maple syrup-candy och saker gjorde av päls/ull. Det var väldigt likt skördefesten på Öland, vilken jag faktiskt har saknat lite den senaste veckan, så det blev en bra ersättare för det! Jag hade roligt och det var verkligen mysigt att gå runt där! Efter festivalen åkte jag och Robyn (en vän till mig) och letade efter klänning till homecoming och jag hittade en superfin! Jag tänker inte visa er ännu, men jag tror att alla som känner mig relativt bra kan föreställa sig hur den ser ut, haha. På söndagskvällen gjorde jag läxor eftersom jag hade en (handskriven!!) labrapport som skulle in på måndagen. Jag har verkligen börjat göra skoluppgifter i sista minuten sedan jag kom till USA. Det kan visserligen bero på att vi får läxor från en dag till nästa och inte har så mycket val, men jag måste erkänna att det känns annorlunda att inte direkt kunna planera sina studier och läxtid. Jag har inte bestämt mig för om jag tycker det är annorlunda bra eller annorlunda dåligt ännu, det återstå att se!
 
Ps. Jag kommer lägga upp bilder från helgen snart! Hihi

Right now

Nybakade kanelpretzels och biologiQuoting my math teacher

"Do you that there are an infinite number of numbers between 0 and 1?" 
 
Min lärare sa det här idag, och även om jag visste det sedan innan (ingen nyhet liksom) så fick jag rysningar. Det är så himla coolt. Whäää

Friday

Idag är det FREDAG! Woho! Jag började dagen i skolan där jag som vanligt hade FST, Algebra, Engelska, Dans, American History, Biology och Franska. Dansen var Jätteroligt idag och vi lärde oss en jättehärligt lyrisk koreografi. Det är så himla roligt att ha dans på schemat! Efter skolan så kom Steph och picked me up och sedan åkte vi till en glassbar med hemmagjord glass och åt, hihi. I eftermiddagn har jag varit och i ett köpcenter och handlat lite kläder och nu ikväll ska jag bara ta det lugnt tror jag. Kanske pyssla lite, vem vet. Imorgon är det dans som gäller och på kvällen ska jag och Steph sälja böcker, hihi. Hoppas ni har det bra! 
 

Friday

Idag är det FREDAG! Woho! Jag började dagen i skolan där jag som vanligt hade FST, Algebra, Engelska, Dans, American History, Biology och Franska. Dansen var Jätteroligt idag och vi lärde oss en jättehärligt lyrisk koreografi. Det är så himla roligt att ha dans på schemat! Efter skolan så kom Steph och picked me up och sedan åkte vi till en glassbar med hemmagjord glass och åt, hihi. I eftermiddagn har jag varit och i ett köpcenter och handlat lite kläder och nu ikväll ska jag bara ta det lugnt tror jag. Kanske pyssla lite, vem vet. Imorgon är det dans som gäller och på kvällen ska jag och Steph sälja böcker, hihi. Hoppas ni har det bra! 
 

Shopping

 

"Do you know Zara Larsson?"

I måndags under lunchen så pratade jag med några kompisar om en koncert de hade varit på under helgen och då inträffade det något lite otippat från min sida. Artisten som hade konserten hetter Cheri Loyd, men innan hon sjöng var det ett flertal olika förband som uppträdde och en av dem var Zara Larsson! Japp, den Zara Larsson. Jag måste erkänna att jag blev relativt överraskad när en av mina kompisar, helt utan vidare, frågade om jag visste vem hon var haha. Känns konstigt att hon är känd här... 

Math competition, homework, science club

Har precis gjort klart mina läxor för dagen och sitter nu och håller Steph sällskap medan hon pluggar. Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera under vardagarna sedan skolan började, men vi jag är oftast upptagen under eftermiddagarna. Jag dansar flertalet gånger under veckan och vi får dessutom alltid läxor till dagen efter här (de har ett lite annorlunda system med läxor och uppgifter) samtidigt som jag försöker umgår med min familj så mycket som möjligt, så det blir inte alltid så mycket tid över för bloggen. Hoppas ni förstår det, hehe.
 
Idag har jag haft min första math competition vilket var hur kul som helst! Det är verkligen synd att vi inte har sånt i Sverige! Det gick halvbra för min del men det var endast en provomgång och jag hade som satg väldigt roligt så det gör inte så mycket. Jag tävlar via Jackson's math club vilken jag gick med i förra veckan. Denna veckan har jag även gått med i skolans science club samt medical club (haha, märks det att jag vanligtvis går natur?) och imorgon ska jag provspela softball och se om det är någonting för mig. Jag tror verkligen att det kan vara kul, även om mitt bollsinne är relativt pyttelitet. Sedan jag kom till USA har jag insett hur roligt det är att testa nya saker, något jag verkligen inte gillade innan jag åkte hit. Jag har verkligen upplevt hur mycket som helst under min tid här och det kommer bli så himla mycket mer! Jag har mycket att se fram emot just nu och allt känns så himla bra. 
 
 

Svar på frågor

Hej! 
Har lite frågor då jag funderar på att också åka som utbytesstudent. Vet du hur man kan på något sätt veta att man är "redo" ? Funderar på att åka efter tvåan men inte helt hundra på att jag är redo för allt vad ett utbytesår innebär, trots att det är något som verkar väldigt kul. Ska man bara känna det eller ska man ta steget iallfall? Har stor beslutsångst om jag ska åka nu eller om jag ska åka efter gymnasiet. 
När anmälde du dig? Och när tror du att du tycker att det är lämpligt att anmäla sig senast? 
Kram!
Åh vad roligt att du funderar över att åka på utbytesår! Min spontana tanke är att det är klart du ska åka, men jag ska försöka besvara din fråga! Jag förstår att det kan vara svårt att veta om man är redo eller inte eftersom det är en väldigt stor sak att vara hemifrån ett helt år och sköta allt vad det innebär. Ett utbytesår handlar väldigt mycket om ansvar och självinsikt så man måste verkligen vara beredd på det innan man ger sig iväg. Ärligt talat kan jag säga att jag personligen aldrig direkt tänkte efter över huruvida jag var redo eller inte eftersom jag helt enkelt inte visste hur året skulle bli och därmed aldrig skulle kunna veta om jag var redo för det. Min teori är dock att hade jag inte trott att jag skulle klara av ett utbytesår innerst inne, så hade jag aldrig tänkt tanken på att åka iväg från första början. Eftersom även du har tänkt tanken på att åka iväg och faktiskt funderar aktivt på att göra det så tror jag att även du är redo, även om jag inte känner dig. Och dessutom, vill du vara iväg på utbytesår tillräckligt mycket och jobber för att du ska klara av det så ser jag ingen anledning till varför du inte skulle klara av det! Jag har verkligen jätteroligt här och det är så himla häftigt att uppleva allt som ett utbytesår erbjuder! Jag har redan utvecklats mycket och upplevt en massa nya saker även om jag bara har varit här i drygt en månad och jag har det verkligen jättebra, så har du chansen att åka iväg så tycker jag verkligen att du ska ta göra det! 
 
Vad gäller frågan om huruvida du ska åka nu eller efter gymnasiet beror nog lite på vad du vill ha ut av ditt år. Åker du efter gymnasiet kommer du ju uppenbarligen inte kunna uppleva high school, men du kommer ju fortfarande kunna uppleva kulturen i landet du åker till. High school visar dock en väldigt stor del av den amerikanska kulturen eftersom man får uppleva school spirit, prom, homecoming och allt annat som tonåringar i Sverige ofta förknippar med USA. Åker du på college efter gymnasiet lär det nog bli mycket mer fokus på studier än vad det blir om du åker under din gymnasietid. En av anledningarna till att jag bestämde mig för att bli utbytesstudent är att jag vill gå på college i USA efter studenten och att mina studier under utbytesåret kommer hjälpa mig när jag gör SAT samt ansöker till amerikanska skolor. Den fördelen hade jag ju inte fått om jag hade väntat till efter gymnasiet, men eftersom jag inte vet vad just du vill ha ut av ditt år är det svårt för mig att ge dig råd om den saken. Feel free to contact me vidare om du vill prata mer om det! 
 
Jag anmälde mig för intervjuer med olika organisation i slutet av augusti förra hösten, och sedan bestämde jag mig för att verkligen åka någon gång i September. Jag skulle väl säga att du borde anmäla dig så fort som möjligt eftersom det är galet mycket papper som ska fyllas i, sprutor som ska tas, visum som ska fixas osv och det kan vara skönt att känna att man har tid på sig och inte behöver stressa med det. Däremot vet jag att de sista som anmälde sig till STS gjorde det i februari/mars någonting, så dy har fortfarande tid att tänka över det hela. 
Hoppas du fick svar på sina frågor, och som sagt om du vill prata mer så kontakta mig igen! 
 
Hej!
Vad är det absolut konstigaste du har stött på i USA? :)

Deep fried chocolate cheesecake. 
 
Jag undrar hur du gör med mat på dagarna. Äter du i skolan och isåfall, köper du mat eller tar du med dig? Hur är skolmaten?

Jag har med mig lunch till skolan varje dag och den består vaniligtvis av en yoghurt, lite frukt samt någon typ utav kolhydrat tex en riskaka eller crackers. Man kan köpa mat i skolan och de har faktiskt ett relativt stor utbud med bland annat pizza, pommes, sallad, wraps, bars, yoghurt och olika typer av kex och chips, men det har inte blivit av att jag har köpt mat. Det är enklare att ta med sig! 
 
Gör du någon idrott kopplad till skolan, typ cheerleading eller liknande?
Kram!

För tillfället är jag inte involverad i någon sport med skolan, men jag lär gå med i någon snart! Jag kommer förmodligenantingen spela softball eller vara med i track and field men jag har inte riktigt bestämt mig ännu! Däremot har jag hittills gått med i en skolklubb, math club, och lär nog även gå med i medical club och science club. Jag kommer tävla i matte med math club, och det kommer bli superroligt, hihi. #naturare
 
Jag har för mig att jag har läst på din blogg att du har en underorganisation i USA vilken är en annan än STS. Hur funkar det och hur mycket kontakt har du med STS/din amerikanska organisation?
 
Det du säger är alldeles riktigt, jag har en annan organisation i USA än i Sverige. Det funkar som så att jag under min tid innan och efter utbytesåret har kontakt med STS medan jag under min tid i USA har kontakt med representanter från min amerikanska organisation CIEE. Det var även CIEE som letade värdfamilj till mig samt tog kontakt med mitt high school. En del kanske tycker att detta låter krångligt men det är verkligen ingenting som jag har behövt tänka på! Innan jag åkte såg STS till att CIEE hade alla mina dokument och liknande som de behöver så det var inga problem alls. 
Som sagt har jag i stort sett ingen kontakt med STS under min tid i USA, förutom att de kommer skicka mina flygbiljetter för resan hem (Detta känns så himla avlägset, jag kan knappt tänka tanken på att åka hem). De har även ett journummer som jag kan ringa när jag vill om det skulle vara en riktig nödsituation. Vad gäller CIEE har jag måntlig kontakt med en local coordinator och jag har även en support coordinator som jag kan kontakt om det behövs. 
 
 

Triathlon - CHECK

Idag på morgonen var det dags för triathlon! Det gick bra och både jag och Steph hade roligt så nu letar vi efter fler liknande tävlingar runt om i närheten av Canton! Efter triathlonet så hade jag tre timmars dans, så mina lår är super sored right now, men det var verkligen värt det! 
 

Swedish pretzels and chocolate chip cookies

Igår kväll bakade jag som sagt kringlor och cokies tillsammans med Steph. Kringlorna blev inte riktigt som jag vill ha dem (kan bero på att vi inte hittade något rågsiktsmjöl utan tog grahamsmjöl istället) men de blev ändå helt okej! Jag har varit sugen på kringlor hela veckan så de slank ner även om de inte blev perfekta! Här är lite bilder:
JELLY FISH!
 

Mysdag

Idag har jag varit i skolan samt deltagit i mitt första pep rally, hjälpt v-mom att fixa inför en fest som är imorgon, bakat med Steph, druckit chai latte från Starbucks, pysslat lite, mått allmänt bra och varit på myshumör (ni vet när precis allting med livet känns mysigt och gosigt? Haha, kanske inte, men så har jag känt mig idag iallafall). Dagen har med andra ord varit prima och det är en nöjd Mikkis som somnar ikväll, hehe. Imorgon på förmiddagen är det dags för triathlon följt av 3timmar dans, sååå kul! Jag och Steph var även och hämtade ut varsinn t-shirt och simmössa (hihi) tidigare idag som alla triathlondeltagare får. We looked gorgeous in our purple swim caps! Nu ska jag sova, natti!

Coming up

Hehe, this was pretty unexpected. Ska bli roligt att testa på det här!


Frågestund

Jag tänkte ha en liten frågestund och det skulle vara något ni undrar över! Skriv en kommentar eller två så lovar jag att svara i ett inlägg senare i veckan! Ni kan fråga om precis vad som helst: skolan, kulturchock, school spirit, mitt schema, vad jag äter till furkost, vilka skor som amerikanarna använder... Feel free to be creative! ASK ME QUESTIONS.

JAG MÅR SÅ HIMLA BRA

Mitt liv är verkligen på topp just nu! Jag gillar skolan, jag trivs superbra med min familj här, jag mår bra, äter bra, dansar, har lagom mycket kontakt med människorna i Sverige och älskar mitt liv rent allmänt. Det är så sjukt att jag har fått chansen att göra något sådant här och jag är så himla tacksam! Till och med måndagar är bra här! Jag hartill och med (oftast) roligt när jag gör läxor och jag hittar på så himla mycket skoj med min familj under helgerna och på eftermiddagarna (när jag inte gör läxor eller dansar). Att det dessutom är runt 30grader varje dag trots att det är september är ett stort plus! Även om jag saknar min svenska familj så det gör ont ibland och även om jag saknar mina fina vänner i Sverige så är jag samtidigt väldigt glad och lycklig med livet just nu. JAG MÅR SÅ HIMLA BRA!

Skolans cykelställ

Att det är mer än 2000 elever på skolan och att cykelstället utanför inte är större än det här nedanför kanske säger ett och annat om amerikanarnas transportvanor, haha. 
Jag vet att det här är otroligt lamt, men jag kan inte undgå att tycka att det är roligt...
 

Saturday - Ohio States University football game

I lördags åkte jag och min v-familj till Columbus och hälsade på Josh samt gick på another football game. Det var OSU mot SDSU (två olika college, varav det förstnämnda är det som Josh går på) och det var faktiskt roligt på riktigt även om jag inte är en jättestor sportfantast! Jag, Steph samt Josh och hans kompisar hade platser i the student section (de läktarna som är till för collegestudenter från OSU) och stämningen var verkligen på topp! Arenan där matchen spelades har cirka 100 000platser och det var nästan fullsatt. Galet mycket folk med andra ord! 
En liten del av alla OSU-fans utanför arenan. ALLA hade OSU-tröjor på sig och jag har sagt det innan men säger det igen; school spirit är så himla roligt! Även jag var klädd i spirit gear! 
Innan matchen spelade alumni-medlemmar av OSU's marching band tillsammans med de nuvarande medlemmarna i bandet i en annan arena mittemot footballarenan. De spelade även i början av matchen på plan, i halvlek samt i slutet av matchen och det var häftigt att se dem spela samtidigt som de gjorde massa formationer och liknande! De gjorde bland annat en amerikansk flagga och bildade ordet "Ohio" i skrivstil. Så himla häftigt! 
 
 

Chocolate balls

I fredags efter the football game gjorde jag och Steph chocolate balls à la Sverige! Jag kan säga att de var omtyckta både av familj och vänner till familj även om de inte blev riktigt lika chokladiga som hemma. Jag tror att kakaon här är lite mildare än i Sverige, iallafall den vi använde. 
Hehe... *Låtsas att hälften av ingredienserna inte ligger utanför bunken*
 
 

Second football game

I fredags var jag på min andra football game. Innan jag gick dit följde jag med två kompisar, Greg och Elise, hem till en av deras kompisar där vi plus ett gäng andra (främst seniors) åt lite och umgicks rent allmänt samt taggade inför matchen. Det är så himla roligt med football matcherna här, för alla är så himla peppade och klär sig i spiritkläder/färger och så vidare! Önskar att vi hade något liknande i Sverige! GOO POLARBEARS!
 

Bilder från förra helgens pontoon party

 

First football game

I fredags kväll var jag på min första football game tillsammans med Hannah och Rachel vilka jag har träffat genom dansen i skolan. Väl där träffade vi även Kristin och McKenna så vi umgicks lite med dem. Jackson Polarbears spelade mot Akron East Dragons och vi vann! Jag har en bra kväll men ärligt talat så var sällskapet roligare än själva matchen. Fast jag är inte ensam om att tycka så, de flesta här går på football matcherna som en social grej snarare än för att faktiskt intensivt och aktivt titta på matchen. 
Hannah, Kristin, McKenna och jag. 
 
Vid halvlek var det banduppvisning vilket innebär att skolbanden från skolorna som spelar har varsitt uppträde på 5-6 minuter. Här är Akron East's band:
Och här är Jackson's band:
Jackson's band, "The Purple Army", hade aningens fler medlemmar, haha. Det är ungefär lika många medlemmar i the Purple Army som det är elever på mitt gymnasium i Sverige... 
 
Jag, vår maskot och McKenna
Jag och Gordon (en senior som dansar på Jackson som också var och tittade på matchen)
 

Cinnamon buns

I fredags efter the fair bakade jag kanelbullar, vaniljbullar och kladdkakemuffins med v-mom. Kanelbullarna var väldigt uppskattade bland människorna här trots att jag råkade bränna några av dem, hehe. De smakade nästan som hemma, inte riktigt, men nästan, och till er som undrar hur det kan finnas svenskt pärlsocker i USA: mina föräldrar skickade hit det, hihi. 
 
 

Labor day weekend och Stark County fair

Denna helgen är jag långledig då vi inte har någon skola varken på fredagen eller måndagen. Detta eftersom det är labor day(ungefär en amerikansk motsvarighet till 1 maj i Sverige) på måndag.
 
I fredags var jag, v-mom och en friend of her på Stark County fair här i Canton. Det är ungefär som en mässa dit människor kommer och tävlar med olika sorters djur till exempel kossor och grisar. De har även ett flertal karuseller, massa deep fried food (någon som är sugen på en deep fried choclate cheesecake??) och olika shower. Vi tittade på en timber show, vilket innebär yxkastning, stocksågning och trähuggning haha. Det var väldigt varmt så vi stannade inte längre än någon timme, men det räckte för det luktade gris överallt hehe. Vi hade oavsett trevligt under tiden och det var en kul upplevelse eftersom det kändes väldigt Amerikanskt! Efter the fair åkte vi till en liten restaurang i downtown Canton och åt wraps. Jag åt en med jordgubber, grillad kyckling och fetaost och det var huuuuur god som helst! Här är lite bilder ifrån dagen.
De hade även utställning och tävlingar för grönsaker/rotfrukter/pumpor/sylt/höbalar
De prisvinnande höbalarna, haha
 

This week

Jag har inte skrivit så mycket under veckan, men jag har varit upptagen på annat håll. Jag har bland annat varit andra veckan i skolan, haft filmkväll med Steph, börjat dansa balett, jazz, lyrical och pointe på en lokal dansstudio, bakat svenska kanel/vaniljbullar samt kladdkaka med min mom, varit på en fair och sett en prisvinnande get, tittat på en timber show och avklarat ett flertal prov i skolan. Jag har haft en himla bra vecka och hoppas på att mitt liv här fortsätter att vara så bra som det är just nu! 


En månad

Jag har redan varit hos min värdfamilj en hel månad! Kan ni fatta det? Tiden har gått så himla fort och även om jag har hunnit göra jättemycket under den här månaden känns det ändå så sjukt att en tiondel av mitt utbytesår redan är avklarat. Galet! 
En bild från när jag precis hade landat i New York