highschooldream.blogg.se

Shopping Spree

I torsdags åkte jag med Maddie och hennes familj ner till Columbus för en shopping spree. Vi stannade i tre dagar och det var verkligen jätteroligt! Perfekt för att få ett bra springbreak! Eftermiddagen/kvällen då vi kom dit gjorde vi inte så mycket. Jag och Maddie gick till gymmet på hotellet och sedan åt vi alla middag på en restaurang i närheten. Fredagen spenderade vi i ett enormt köpcenter, "Easton", i Columbus. Köpcentret är både inomhus och utomhus och det var hur stort som helst. De hade massa roliga butiker och jag fick med mig en hel del nya kläder hem! Efter shoppingen åkte vi tillbaka till hotellet för att fräscha upp oss lite, och sedan blev det middag på en mysig italiensk restaurang. På lördagen åkte vi tillbaka till Easton, spenderade ytterligare några timmar där innan vi begav oss hemåt. Himla rolig liten resa! 
Hotellet vi bodde på hade sådan hotellfrukost som hotell i skandinavien ofta har, alltså frukostbuffé. Det är något som jag inte har sett på så många hotell som jag har bott på här i USA och eftersom jag älskar hotellfrukost så var det verkligen ett plus! 
Detta är ingången till en av de två (!!) Victoria's Secret butikerna som fanns i Easton. Det spelar ingen roll hur länge jag har varit här, jag blir fortfarande exalterad när det kommer till VS! 

En av dagarna stannade vi vid en liten cupcakebutik och åt varsin cupcake. Min hade Oreo-smak, yummy in my tummy! 
Haha, såhär glad blir jag varje gång jag ser Potterybarn. Det är inte lätt att vara FRIENDS-fan...
Maddie, jag och Tori efter första dagen i Easton. 
Som sagt, vi fick med oss en hel del hem haha! I Easton fanns det till och med en H&M-butik. Vi var där och tittade lite och detta kanske låter konstigt, men det gjorde mig himla förvirrad. Det kändes som att jag var i Sverige och USA samtidigt... Det är inte lätt att vara utbytesstudent haha! På bilden ovan ser ni även små påsar med kakor i, vilka fanns gratis på hotellet. Varma chocolate chip cookies... Behöver jag säga mer? Tur att det fanns ett gym på hotellet haha... 

Crayon art

Igår eftermiddag träffade jag Maddie och vi gjorde crayon art. Jag har velat göra det länge men det har inte blivit av. Vi hade väldigt roligt och jag blev oväntad nöjd med resultatet! 
Haha, Maddie.. 
Min är till vänster, Maddies är till höger! 
En close up på den jag gjorde! 

Spring break

Denna veckan har jag spring break! Det känns lite som att jag aldrig är i skolan längre, haha! På grund av alla snödagar, resor och långhelger vi har haft har jag haft endast tre eller fyra fullar skolveckor sedan december. Oh well, jag ska inte klaga! Hur som helst tror jag verkligen detta lovet kommer bli roligt! Jag kommer ha track på morgonen tisdag-fredag, och i helgen ska jag på shopping spree tillsammans med Maddie i Columbus! Under veckan har jag även en del middagar/luncher planerat med kompisar, så det ska bli himla roligt. Jag började även läsa Harry Potter i slutet av förra veckan. Jag gillar böckerna so far, så jag kommer förmodligen ta mig igenom tre fyra stycken av dem. Gotta love being off from school! 
En bild från igår då det var så fint väder ute att jag bestämde mig för att ta en selfie! 
 
Nu ska jag återgå till att titta på "Ginger's Dagbok" på YouTube, haha! 
 

Gymnastics banquet

Förra helgen hade vi en banquet med gymnastiklaget för att avsluta säsongen. Det går till så att man klär upp sig och äter middag tillsammans med coacherna och familjemedlemmar. Efter middagen delar coacherna ut letters till de som har förtjänat detoch sedan håller seniorsen i laget tal. Jag fick också hålla ett tal eftersom jag, precis som de som är seniors, inte kommer vara med i laget nästa år. Det var lite nervöst men det gick bra! Det var ett bra avslut på säsongen men jag kommer verkligen sakna att träna tillsammans med alla i laget! 
De lät mig letter i gymnastik vilket var mer än förväntat haha! Varje sport har en rad kriterier som man måste uppfylla för att men ska få sin letter, och det är lite som en symbol att man har varit duktig under säsongen I guess. Man måste letter i minsten sport för att kunna skaffa en lettermen's jacket (det vi i Sverige oftast kallar "collegejacka")! 
 
 

Mer frågor

Fråga: Hur länge kan man vara ustudent? 
 
Jag antar att det finns undantag för detta, men de alternativen som jag hade var antingen en termin eller ett helt skolår. Om man åker för en termin är man borta 5-6månader, och åker man ett skolår är det 10-11 månader, beroende på vilken organisation man åker med. Sedan kan man förlänga sitt utbytesår, antingen i början eller i slutet. Gör man det i början av året kan man köpa till ett "softlanding camp", vilket är som ett läger med andra utbytesstudenter där man lär känna varandra, lär sig om landet man ska bo i under sitt år osv. Vill man förlänga i slutet av året (och man befinner sig i USA) kan man köpa till en "rundresa" i USA då man reser runt till olika delar av USA tillsammans med andra utbytesstudenter. Hur som helst, om man väljer att förlänga sitt år gör man alltså inte det på samma plats som man blev placerad. Softlanding campet är ofta beläget i områden utanför Boston eller New York (om man åker med STS eller EF, har inte så stor insikt i andra organisationer) och rundresan är som sagt på olika platser i USA. 
 
 
 

Frågor

För ett tag sedan fick jag en del kommentarer med frågor angående att vara utbytsstudent, så jag tänkte göra ett flertal inlägg där jag besvarar dem. Om ni har några fler frågor, tveka inte att kommentera!

Fråga: Får man välja värdfamilj eller vilken stat man vill bo i under sitt utbytesår?
 
Vad jag vet, finns det ingen utbytesorganisation som låter dig som utbytesstudent välja vilken familj du vill bo i. Däremot vet jag att en del organisation tillåter att man fixar en egen värdfamilj, till exempel om man känner någon i landet man ska åka till, sålänge man inte är relaterad till värdfamiljen på något sätt. Hur som helst ser jag personligen ingen anledning till att man själv ska välja värdfamilj själv. För det första tror jag det kan bli väldigt svårt att göra ett sådant beslut och för det andra tror jag att man kan tendera att välja familj baserat på materiella saker och location snarare än sådant som gör att man kan passa in i en familj som gemensamma intressen och liknande. Dessutom känns det ganska bra att värdfamiljen väljer studenten istället för tvärt om eftersom det då känns som att det verkligen är en själv som de vill ha. 
 
Vad gäller stat erbjuder de flesta organisationer (iallafall de jag tittade på) en önsketjänst där man kan betala en extra summa för att få önska vilken stat man vill bo i. Jag gjorde det först, men valde att ta bort det mest eftersom jag visste att det blev neklare för min organisation att hitta en bra familj till mig om de kunde leta över hela USA, snarare än endast en stat. Dessutom var det inte ens säkert att jag skulle hamna i staten jag önskade, och det kändes onödigt att betala runt 10 000:- ifall att jag hamnade på en annan plats. 
 
Placering är en av de sakerna som jag tänkte mest på inför utbytesåret, speciellt innan jag visste vart jag skulle hamna. Jag ville veta vilken stat, vilken stad, vilken familj, vilken skola osv och jag försökte måla upp en bild av den "perfekta placeringen". Hur som helst insåg jag efter att tag att det förmodligen inte finns någon specifik sådan, och att jag, oavsett vart jag hamnar, kan få ett hur bra utbytesår som helst. Hamnar man i en bra och öppen familj och man vågar ta för sig samt njuta av de möjligheter som finns spelar det ingen större roll om man hamnar i Kalifornien eller Alaska. 
 
Kort sagt, man får rent generellt inte välja utbytesfamilj och man har ofta möjligheten att önska stat. Hur som helst är det inget jag skulle göra eftersom det most likely blir bra ändå. 
My american family and Mickey at Disney, couldn't dream for a better placement! 

Två från dagen

Två bilder från dagen. Den första är från när vi besökte en Ben and Jerry's glassfabrik och den andra är från när vi provade längdskidåkning i eftermiddag. Denna dagen har varit den bästa av denna resan so far! 


Just nu: Vermont


American breakfast med RobynFrukost på IHOP! Amerikanska bananpannkakor med jordgubbar och banan på, så gott!! 

Second week of track

Förra veckan började jag med Track and Field (friidrott) i skolan. Säsongen börjar inte förrän nästa vecka, men vi har börjat med conditioning och styrketräning för att hinna komma iform inför säsongen (de som inte var med i en vintersport har haft conditioning sedan jul typ). Hittills har träningarna varit utmattande och roliga haha, och vi tränade tre dagar förra veckan! Denna veckan har vi fyra träningar, men från och med nästa vecka kommer det vara två timmar varje dag efter skolan. Så himla kul! Jag kommer förmodligen hålla på med häcklöpning, distanslöpning och längdhopp. Coacherna tycker även att jag ska prova stavhopp eftersom de från skolans gymnastiklag ofta är bra på det, så jag överväger att testa det också. Vi får se haha! 
 

Wihoo!

Som ni kan se på bilden ovan verkar det som att min audition i fredags gick bra haha! Jag blev antagen till All girls hiphop- routine, så himla roligt! Mitt namn är 16'de raden uppifrån. 
 

Saturday

Har haft ännu en bra dag här i Ohio! Jag tycker verkligenom mitt liv här! I förmiddags hade jag tre tmmars dans. Efter det skyndade jag mig hem, duschade lite och sedan hämtade Tricia mig och vi åkte över till Katie. Vi åt lunch hos henne tillsammans med Cloe och Maddie och Katie hade lagat white chili vilket var väldigt gott! Senare på kvällen åkte vi till the mall och tittade lite. Jag hittade en kjol och en stickad kofta, och vi åt även lite froyo. Jag har verkligen haft en superbra dag och ska nu avsluta kvällen med några avsnitt av Dance Moms och en kopp te. 
Jag mår så himla bra!! 

Friday night

Igår (fredag) var jag i skolan till runt halv 6 på kvällen eftersom de hade dansauditions som jag deltog i. Som jag har nämnt tidigare tar jag dans i skolan och i slutet av året så kommer vi ha en stor föreställning med alla danselever. I den föreställningen kommer vi visa fyra speciella koreografier som man måste gå på audition för vilket alltså var vad jag gjorde. Jag gjorde audition för en hiphop/jazz, en lyrisk duet och en jazztrio. Förhoppningsvis blir jag uttagen, men vi får se! Det finns väldigt många dansare på skolan som är galet duktiga! 
 
Efter skolan åkte jag hem för att ta en snabb dusch och sedan åkte jag hem till Maddie och umgicks med henne och Katie. Vi bakade bland annat chocolate chip cookies (läs åt kakdeg) och tittade på film. Himla mysigt! 
Maddie with some cookie dough haha
Katie, me and the rest of the cookie dough. I know my foot looks awkward don't judge it! 

Lab-Friday!

 
Bilder från fredagens biologilektion då vi gjorde electrophoresis av olika biologiska färgämnen.