highschooldream.blogg.se

Nerdy thursdee


I love spirit-week!

Wildlife Wednesday!

Idag var det Wildlife Wednesday, vilket innebar kamouflage and animal print. Eftersom jag inte hade några passade kläder tog jag till en nödlösning och satte fast en kvist på min väska, haha. Maddie, en kompis till mig målade även cheetah print i mitt ansikte under lunchen då vi fick extra credit på biologin ifall vi var utklädda idag. 
Me, Hannah och Cloe
Fierce! 
Cloe, Me and Tricia
Me, my branch and Trish
Me and Cloe 
 

Tye dye Tuesday

Här är lite bilder
Me, Cloe and Hannah with Megan and Alex in the background. 
 
 
Man tar klädesplagget man ska färga och rullar/knytar/binder ihop det med hjälp av gummisnoddar. Sedan tar man färg och färgar lite, haha. 
Efter att man har färgat dem låter man de vara i 6-8h innan man sköljer ur det och låter det torka. Min är den utan grönt. 
 

'Murica Monday

Här är min outfit från 'Murica Monday! Hade även ett par vita Keds med blåa och röda skosnören hihi! Love spirit week! 
 

Hoover week

Denna vecka är det Spirit week, eller Hoover week som vi kallar det på Jackson. För er som inte vet är spirit week en vecka där varje dag har olika teman och alla skolans elever klär ut sig efter de olika temana. Skolan är även dekorerad med planscher, girlangr och ballonger. Fredagen är alltid spirit-day och då klär alla sig i skolans färger och så har vi pep rally. Anledningen till att vi kallar det för Hoover-week är att Jackson alltid har sin spirit week samma vecka som vi har football game emot skolan Hoover som är Jacksons stora rival. Temana för varje dag den här veckan är:
 
'Murica Monday
Tye-dye Tuesday
Wildlife Wednesday
Nerdy Thursdee'
Spirit Friday
 
Jag kommer lägga ut bilder från varje dag senare i veckan! 

Fråga

Jag fick nedanstående fråga bland kommentarerna för ett tag sedan och jag täkte svara på den i det här inlägget. 
 
"heej kompis! <3 har en liten fråga till dig och den går så här: 
• hur tycker du att maten i usa är? är det lätt att hitta saker som är hyfsat "svenska" eller är det mest att testa nytt hela tiden? Är det svårt att äta saker som är "nyttiga"?"
 
Personligen tycker jag att det är svårt att ge ett konkret svar på vad jag tycker om maten i USA och anledningen till det är att matutbudet är väldigt varierat. Det finns hur många olika restauranger som helst, alla med olika maträtter från världens olika hörn, och det finns även en hel del internationella matbutiker där man kan hitta utländska, importerade matvaror. Sen finns det visserligen en del typiska drag vad gäller mat här som jag har  märkt. En av dem är att man deffinierar mat lite annorlunda. Till exempel är det vanligt att äta olika typer av chips till lunch/dinner, ingen skulle någonsin få för sig att äta en vanlig toast till frukost, många anser bakverk från bakmixer (ni vet när man köper ett paket med mjölmix i affären och sedan endast tillsätter ägg eller mjölk för att gra smeten) vara hemmabakade och man har ost på väldigt mycket. Det är inte heller ovanligt att människor i skolan tar med sig kakor/kex/chokladbitar att äta till lunch. En annan sak som är vanligare här än hemma är att man äter mycket mer på restauranger alternativt köper hemtmat Hittills gillar jag maten här och den mesta av maten jag har provat hittills har varit god eller helt okej, men jag har haft turen att få smaka relativt nyttiga och fräscha maträtter. Som sagt är matutbudet här supervarierat och hade jag till exempel bara ätit sådant som svenskar vanligtvis anser typiskt amerikanska (McDonald's, Burger King, Pizza Hut osv) hade jag förmodligen inte sagt att jag gillade maten här eftersom jag inte är särskilt förtjust i den typen av mat. 
 
Vad gäller svensk mat kan jag inte påstå att det är jättelätt att hitta, även om ett flertal olika affärer säljer "skandinaviska" varor. Det som anses skandinaviskt är dock sådant som fiskbullar, lingonsylt och jordgubbskräm från halvfabrikat vilket jag klarar mig rätt bra utan, haha. Något som är väldigt lätt att hitta, vilket förvånar mig lite, är knäckebröd från Wasa. Jag har sett det i många olika i affärer, både små och stora, sedan jag kom hit. Jag personligen har mest provat nya saker sedan jag kom hit eftersom jag vill uppleva nya saker och prova nya maträtter. Jag försöker prova det mesta 1 eller 2 gånger innan jag bestämmer mig för om jag gillar det eller inte, och även om ni som känner mig väl kanska blir chockade över det här tycker jag faktiskt att det är spännande att prova nya saker hela tiden. Sen gillar jag såklart inte allt, men då har jag iallafall testat! Jag har helt klart ändrat mina matvanor en del sedan jag kom hit men jag antar att det är en del av anpassningen till den amerikanska kulturen. Jag äter fortfarande mycket frukt och grönsaker och försöker äta nyttigt i allmänhet, men det händer att jag äter sötsaker oftare här än i Sverige vilket mest beror på att jag vill prova nya saker. Även om det inte är supernyttigt unnar jag mig det ändå eftersom jag inte är här särskilt länge. Dessutom är det inga stora mängder och sålänge jag inte mår dåligt ser jag inget problem med det. 
 
Hoppas du är nöjd med svaret! Det blev rätt långt, but you know me... Hehe. 

Road trip

Igår gjorde jag, mom, dad och Steph en road trip till Columbus! Mom och dad skulle titta på OSU's fotboll game och under tiden åkte jag och Steph till ett shoppingcenter i närheten och handlade lite. Innan vi åkte till respektive destinationer stannade vi även hos Uncle Ted och åt lunch(sloppy joes) vilket var trevligt. Jag har bara träffat honom en gångn tidigare så det var kul att prata med honom och hans fru lite mer. 
 
Dagens köp blev ett par UGGS och en stickad tröja med hjärtan på. När vi hade varit i alla affärer gick jag och Steph och gjorde manikyr också bara för att avverka lite tid. På kvällen mötte vi upp Josh och en av hans vänner och gick och åt middag på en Japansk restaurang innan det var dags för hemfärd. Det var en bra dag! 
 

Fredagens football game

I fredags gick jag och några kompisar, bland annat Hannah, Rachel, Jenna och Maddie till Jackson's football game. Vi hade roligt och det bästa var skolans marchingbands show i mitten av matchen. De har alltid ett uppträde i halvlek men denna gången var det en Black light show vilket var väldigt häftigt! En black light show är när de släcker ner alla lampor på hela arenan och sedan har bandmedlemmarna olika ljus på sina instrument och uniformer som lyser medan de spelar. Det var kul att se! Lite mer speciellt än de vanliga uppträdena, även om även de vanligtvis är bra de också. Jag försökte ta lite bilder på det men alla blev suddiga på grund av att min kamera automatiskt justerade slutartiden eftersom det var väldigt mörkt. Jag lägger upp några av dem ändå, men som sagt, det är ingen vidare kvalité, haha. 
 

Onsdag October 16

Idag har jag som sagt skrivit PSAT, villket är som en mindre variant av SAT. Amerikanska high school-elever skriver oftast det provet eftersom de kan använda det till att söka olika stipendier, men jag skrev det mest för att se hur det var samt få en inblick i vad jag bör lägga fokus på när jag pluggar inför de riktiga SAT-proven (vilka jag kommer skriva om/när jag senare söker till amerikanska college). Provet tog drygt 3 timmar och jag tror att det gick bättre än förväntat även om jag inte vet resultatet ännu. Nu vet jag dessutom vad jag behöver träna mer på för att lyckas med SAT-proven vilket är bra! 
 
Efter skolan hade jag mattetävling med skolan math competition-team. Det var vår första riktiga tävling och vi vann, hihi. Många av frågorna var svåra, men det gick bra ändå och det är verkligen roligt att kunna tävla i matte (ja, jag är seriös när jag säger det, hehe). 
 
Sedan jag kom hem har jag gjort lite läxor och ätit middag med världens bästa värdfamilj. Åh, jag trivs så himla bra här! Nu ska vi snart gå på bio (bio på en vardag, när hände det senast en skolkväll i Sverige??). Så mysigt! 
 
I övrigt har det inte hänt jättemycket spännande idag, även om varje dag här är galet mycket spännande en en dag i Sverige oavsett om det händer något eller inte. Det låter kanske konstigt, men det är som om allting blir roligare bara av det faktum att det sker i USA. Känns sjukt bra iallafall och jag mår PRIMA!
 
 

Today

Det kändes nästan konstigt att vara tillbaka i skolan idag efter att ha haft en extra lång helg (vi var lediga igår eftersom det var Columbus Day). Även om vi inte var lediga alls mycket längre än vad man är en vanlig helg kändes det nästan som att vi hade haft lov, haha. Knas, men så kan det va'. 
 
Denna veckan har vi juryvecka på dansen i skolan, vilket innebär att vi varje dag har ett performance test där vi ska visa vad vi kan samt att vi har utvecklats under de gågna veckorna sedan skolan började. Anledning til att vi har det varje dag är att vi har olika dansstilar varje dag och vi har ett test per dansstil. Idag hade vi stepp vilket jag tror gick helt okej. Får dock inte resultatet förrän nästa vecka så jag kan inte säga något helt säkert. Däremot kan jag säga att det gick bättre än förväntat på ett unit-test vi hade i biologin för ungefär två veckor sedan(tror jag, tiden går så himla fort här!). Fick full poäng på FRQ-delen (uppsatsdelen) och 95% på multiple choice-delen, vilket jag är nöjd med med tanke på att hela provet var på engelska och det dessutom är det första riktiga stora provet vi har i biologi under detta läsåret. 
 
I eftermiddag har jag gjort läxor och tittat lite på tv. Nu ska jag fortsätta ta det lugnt och eventuellt gå och lägga mig tidigt vi får se hur det går med det.  Imorgon ska jag skriva PSAT. Det ska bli kul att se hur det går! 
 
 
 

Amish country

Igår åkte jag, mom och dad till Amish country. Det är ett område norr om stället där vi bor där Amish people bor. Amish är ett folkslag och jag vet inte jättemycket om dem, men traditionellt sätt använder de inte elektricitet och de lever som man gjorde under 1800-talet med gammaldags jordbruk, matlagning och klädstil. De pratar "pennsylvania dutch" och är relativt isolerade från resten av samhället, även om många åker till Amish country för att äta i deras restauranger, köpa det de tillverkar och besöka deras gårdar. Vi en liten by samt en farm. På farmen kunde man åka häst och vagn runt i ett område där de hade massa djur. Det var lite som safari, fast med fler kossor och rådjur och liknande. De hade även zebror och giraffer och exotiska fåglar. Man fick mata djuren om man ville, och ibland kom de upp till vagnen vi åkte i 
 
 
 
llverka
amhäll
 
 
 
t s
 
 
 
.
 
 
 
 
 
ett om
 

Paket

I fredags kom ett paket ifrån mina fina föräldrar. Det innehöll bland annat massa godis och ölandschoklad. Så himla kul! Vet inte om jag kommer kunna äta upp allt själv eftersom det är väldigt mycket så jag ska ta med lite till en bon fire som jag ska på ikväll. Det ska bli kul att se vad mina amerikanska vänner tycker om svenskt godis. Självklart ska jag äta en del själv med! Tack mamma och pappa!!Så himla tacksam

Dagen: Vakna utvilad (på riktigt, jag vaknade 5.30 utan att klockan ringde), bra dag i skolan, gjorde jell-o jigglers med mom, smakade ravioli med pumpafyllning, hade en trevlig pratstund med mom och dad ute på terassen, tittade på en dansföreställning i en gammal och superfin teaterbyggnad tillsammand med min local coordinator och hade en mini-bonfire. Det har varit ännu en bra dag här! Jag har det så himla bra just nu och jag uppskattar verkligen allt som min värdfamilj gör för mig. Jag är även supertacksam till mina föräldrar som lät mig åka iväg. Jag mår så (!) bra och jag vill bara krama hela världen på grund av att jag är så himla glad. Jag tror att det är svårt att förstå hur otroligt glad och tacksam jag är om man inte har varit i samma situation som jag är just nu, men allt känns verkligen hur bra som helst. 
 

Pumpkins

I onsdags när jag kom hem från skolan hade Stephanie köpt tre enorma pumpor, så då rensade vi ur dem och skar ut mönster. Jag gjorde en uggla och Steph gjorde Nalle Puh, och det var roligt även om det superkladdigt att rensa pumporna. Mom rostade kärnorna från pumporna vilket blev jättegott (mycket bättre än de man kan köpa i affär hemma) och det var en kul kväll. Pumpasäsongen börjar smått komma här nu och det märks för i stort sätt allt ätbart säljs med pumpasmak just nu, haha. Smaken är ungefär densamma som mjuk pepparkaka och jag gillar det. Det är väldigt kul att äta också eftersom det inte alls är vanligt att äta pumpa i Sverige. 
 

Tisdag

Dagen: Skola (med bland annat algebraquiz, möte med science club och en lektion om the Spanish-American war), dans, sushi, labrapport och chocolate cake. Det har varit en allmänt bra dag trots frustration under min stepplektion i skolan. På dansen i eftermiddag dansade vi en koreografi av Mia Michaels vilket var superhäftigt! Mia Michaels är för er som inte vet en grym koreograf som bland annat medverkar i So You Think You Can Dance och hennes koreografier är helt underbara. För er som inte har sett hennes verk; gå in på youtube och titta! 
 
Här är en av mina favoritkoreografier av Mia Michaels:
 
 

Äppelkaka


Apple orchard

På vägen hem ifrån Maize Valley igår stannade jag, mom och dad på en äppelodling och plockade äpplen, haha. Det är inte varje dag det händer! Vi plockade en hel kasse med äpplen, och när vi kom hem gjorde jag äppelkaka med havregryn. Jag och Mom bakade även två olika sorters zucchini bread (choklad och banan samt kanel) vilket smakar ungefär som tårtbotten. 
Det var lite svårt att nå äpplena, haha...
 

Corn Maize

Denna helgens utflykt blev en road trip till "Maize Valley". Det är ett ställe mitt ibland massa åkrar vars huvudaktivitet är en corn maze. En corn maze är en majsfältslabyrint (ja, det är en labyrint som består av gångar på ett enormt majsfält) och det är relativt vanligt här under hösten. Tittar man högt uppfirån bildar de flesta corn mazesen ofta olika motiv till exempel tåg, traktorer och fåglar. Maize Valley hade även bland annat en pumpakanon vilken sköt pumpor, grisrace barn fick springa efter minigrisar och djur som man fick mata. Hela grejen var nog egentligen mest för mindre barn haha, men jag, mom och dad hade en bra dag ändå! 
 
 

Bilder ifrån fredagens pep rally

Här kommer lite bilder ifrån fredagens pep rally. Som sagt är det mesta riktat emot seniorsen som sitter på läktaren mittemot juniorsen så man ser inte så jättebra, men det är ändå något. Oavsett är det roligt att vi har pep rallyn, man känner verkligen gemenskap och det är kul med school spirit! 
Killarna som var nominerade till home coming king
Här är hela home coming courten (prinsessorna+ deras kavaljéer från 9th, 10th och 11th grade samt kandidaterna för king och queen).
Här sjunger vi skolans sång tillsammans, sååååå himla kul med school spirit!
The home coming court igen. 
Här gör freshmen-prinsessan och hennes kavaljér "funny bunny"
Här äter en annan prinsessa och hennes kavaljer chokladpudding utan att använda händerna, haha. 
Lite bilder av våra cheerleaders. GO BEARS!
 
 
 

Lite bilder ifrån kvällen

Har nu kommit hemifrån kvällens festligheter och jag har verkligen haft en superbra kväll! Vi började kvällen på en italiensk restaurang i närheten som heter Primavera och sedan åkte vi hem till Jenna, en av tjejerna i min grupp, och tog bilder. Efter det åkte vi till skolan där home coming dansen var. Temat för dansen var som sagt Candy Land och skolan var dekorerad med massa färgglada prickar, godis, prydnadsklubbor samt diverse statyer föreställande karaktärer från brädspelet "Candy land" som tydligen är ett väldigt vanligt spel bland yngre barn här. De hade även ett stort bord fyllt med massa godis och de bjöd på en rad olika cookies, brownies och saft/läsk. De flesta var superfina i sina klänningar och jag tycker att det är synd att vi inte har något sådant här i Sverige. Dock skulle det nog vara svårare att ha det i Sverige än vad det är här eftersom finklänningar går för det trippla priset i Sverige. Här är lite bilder ifrån kvällen: 
 
 

Sneak peek av kvällens outfit
Home coming day!

Idag är det som sagt dags för home coming och det ska blir så himla roligt! För nu på förmiddagen är det dags för dans och sedan i eftermiddag ska jag och mina vänner äta middag på en italiensk restaurang här i närheten. Efter det ska vi åka hem till en tjejs som heter Jenna och ta bilder och efter det åker vi till balen. Efter balen åker vi förmodligen tillbaka till Jenna för att mysa och ha det allmänt trevligt. Den här dagen kommer bli så himla bra! 
 

Mum festival last weekend

Förra helgen åkte jag, mom, dad, Steph och Stephs pojkvän till en festival/marknad en bit ifrån där vi bor. De hade en jet ski-show där och de sålde även en massa saker som man kan förväntas hitta på en marknad. De hade bland annat massa olika sorters mat och glass och även sådant som smycken, hemmagjorda ljus, hemmagjorda fudge, lite kläder, massa blommor och annat hemtillverkat. Det var mysigt på marknaden och det är så himla roligt att vi hela tiden hittar på massa saker! 
 
 

Home coming game

Igårkväll var det dags för home coming game, alltså football-matchen innan home coming dance. Jag gick dit med några kompisar, bland annat Hannah och Cloe och det var faktiskt väldigt roligt! Jag hade mycket roligare denna gången än vad jag har haft under tidigare matcher! Innan matchen hade de en lite parad där the home coming court åkte runt planen i sportbilar för att sedan marchera över planen och bli presenterade medan skolans marching band spelade en rad olika låtar. Skolans marching band spelade även i halvlek vilket var roligt att lyssna/titta på! På grund av att det är home coming week var några alumni-bandmedlemmar med också vilket var roligt att se! Efter matchen åkte jag med några kompisar och höll dem sällskap medan de åt glass och sedan åkte jag hem för att avsluta kvällen med Big Bang Theory tillsammans med v-mom. Jag hade en allmänt bra dag verkligen. Jag trivs hur bra som helst och dessutom är jag verkligen jättetaggad inför home coming dancesom är ikväll! Det ska verkligen bli så himla roligt.