highschooldream.blogg.se

Pontoon party

Idag är det pontoon party i sjön med några andra som också bor in Lake Cable. Pontoon party är typ när alla tar sina pontoons ut i sjön, binder fast till varandra och sedan umgås och har allmänt trevligt. Vi har redan varit ute i drygt en timme och ska ut igen alldeles strax. Det är superfint väder idag (skulle gissa på 30-35grader varmt) och alla är på topphumör! Jag mår så himla bra här! 
 
 

Concert in akron

I torsdags var jag Steph och mina v-föräldrar på konsert i Akron (en stad 40minuter ifrån Canton). Banden som spelade hetter "Goo Goo Dolls" och "Matchbox20". Jag kände i igen en låt under hela konserten och jag har inte hört talas om banden tidigare men jag har ändå en bra kväll. Jag var dock lagom trött dagen efter när jag skulle upp 5am och inte hade somnat förrän runt midnatt, men det gick det med! 
Här är lite bilder fårn konserten! 
 
 

Movies

Den senaste tiden, typ under de senaste 10 dagarna, har jag varit på bio 2 gånger (vilket är 2 mer än vanligt under ett helt år, jag går i stort sett aldrig på bio). Jag gick med min värdfamilj båda gångerna och den första filmen var Monsters University vilken visades på en gammal superfin teater i Canton. Den var rolig och enligt mig är det omöjligt att inte gilla den då det är en Disney-film, hehe. Den andra vi tittade på var Iron Man 3, vilken var mindre bra. Action är inte riktigt min favoritgenre om man säger så, men det var ändå mysigt att göra något med familjen! 
Utsidan av teatern som visade MU. Det var finare på insidan, men jag kände inte riktigt att det var läge att ta kort i en mörk biosalong... Hehe. 
Här är utsidan av den andra biografen vi var på. 
Insidan....
...och Steph (min värdsyster). 
 

Friday afternoon

I fredags följde jag med några kompisar från min lunch (bland annat Tricia som jag tar AP Bio och FST med) till ett glasställe en liten bit ifrån där jag bor. Jag åt en "Hot fudge sundae" för första gången i mitt liv vilket tydligen är väldigt amerikansk! Det var gott, men jag tror att det var ungefär samma sak som vanlijglass med varm kolasås, haha. Det var även ett körsbär på toppen vilket smakade PRECIS som körsbärsgodis. Jag är fortfarande tveksam till om det var ett riktigt körsbär eller inte… 
 

My schedule

FST (Functions, Statistics and Trigonometry)- En av mina två math classes vilken innehåller ungefär det som man läser i matte 3b/c i Sverige plus lite till. Som kursnamnet säger fokuserar den mest på funktioner, statistik och trigonometri (även om det i stort sett enda vi har gjort hittills är origamigrodor).
 
Algebra II - Min andra math class. Vanligtvis läser man denna kursen innan man läser FST, men eftersom jag har läst två gymnasiemattekurser innan jag kom hit fick jag ta både samtidigt om jag ville. Hittills har denna klassen varit väldigt lätt, men jag får se hur det blir framöver. Är den för lätt kanske jag byter till någon annan kurs (antingen en svårare matteklass eller anatomi och fysiologi).  
 
JAGS Accelerated English (Sophomore level) - En Engelskakurs med global inriktning som jag tar tillsammans med sophomores från JAGS(läs mer om JAGS här). Jag är junior här vilket egentligen är en årskurs högre än sophomore, men då jag inte har engelska som modersmål och kursen dessutom är accelerated (lite svårare än de "normala" engelskakurserna för sophomores) så passar den prima! Kursen innehåller bland annat förberedelser för SAT/ACT samt mycket litteraturkunskap. 
 
Dance - Jag vet ännu inte vilken level jag kommer vara placerad i, men det blir antingen Dance III eller Dance advanced. Blir det Dance III kommer jag dansa balett, jazz, stepp och modern och hamnar jag i advanced blir det även contemporary. Lärarna verkar jättebra och det är kul att faktiskt kunna ha dans schemalagt i skolan. 
 
U.S. History - En historiekurs som täcker USA's historia. Väldigt intressant och rolig hittills (faktiskt, jag menar det) och läraren är jättebra!  Även denna kursen läser jag tillsammans med Sophomores eftersom man här vanligtvis läser U.S. History andra året på High School men det gör inte så mycket. Man/jag märker ingen direkt skillnad. 
 
Lunch - Jag har bara en halv period lunch eftersom AP Biology varar en och en halv period, men det är lagom för att precis hinna äta. Jag äter tillsammans med de andra i AP Bio. Jag har hittills endast haft med mig mat och alltså itne provat att köpa mat, men det händer nog inom kort, hehe.
 
AP Biology* - En biologikurs med slutprov som ger college cred om man klarar det. Det här är en av mina "svåra" kurser, men hittills har jag inte märkt någon större skillnad från biologikursen jag läste förra läsåret. Det blir nog mer utmanande med tiden och oavsett lär jag gilla den här kursen eftersom jag dels är intresserad av biologi och dels läser den tillsammans med roliga människor. 
 
AP French* - En franskaklass vilken precis som AP Bio har slutprov som kan ge college cred. Inte heller den är särskilt svår hittills, men jag tror ändå att det blir en hel del glosor och grammatik att träna in innan slutprovet. Bra lärare och roliga människor, till och med en som under förra läsåret spenderade ett utbytesår i Belgien. 
 
Under veckan som har gått har vi inte riktigt kommit igång med lektionerna på riktigt eftersom det har varit mycket regler som skulle gås igenom, massa information om kursinnehåll, presentation av lärare osv. Oavsett känns det bra hittills och ag tror att jag kommer trivas jättebra, både med lärare och de som jag tar klasserna tillsammans med. Många jag pratar med blir dock förvånade över att jag har vat att ta de kurserna jag har gjort eftersom de flesta anses relativt avancerade och imtt år här "ändå inte räknas". Saken är den att jag valde kurser med innehåll som jag är intresserad av då jag inte ser någon anledning att läsa sådant jag tycker är tråkigt, och då blev det som det blev. Det var verkligen inte lätt att välja heller, eftersom kursutbudet är enormt. Jag har gärna läst 2-3 kurser till, men schemat ger bara 7 lektioner/dag. 
 
*AP= advanced placement, kurser på collegenivå. 
Läroböckerna här är aningens större än det hemma i Sverige, men det gäller ju i stort sett allt så det är väl inte konstigt kanske... Haha. 
Avslutar med en bild på min homework for math. Den tog tre timmar att göra. 
 
 
 

First day of high school

Idag var min första dag på Jackson High School! Jag var himla nervös (men samtidigt glad och excited) när jag gick dit imorse men nu känns det riktigt bra! Mina lärare verkar bra och vi har fixat mitt schema så nu ska nog allt fungera som det ska. Jag ser verkligen fram emot tills allting börjar påriktigt (vi hade mest information med de olika lärarna om klasser, regler och så vidare idag)! Det är verkligen jättekul att vara här och jag är så himla tacksam att jag har fått chansen att göra det här! 
 
Skoldagen började 7.40 idag och den första halvtimmen hade vi Home Room (alla elever har ett hemklassrum där man samlas om det är något speciellt). När vi var där fick vi bland annat våra scheman och en rad olika papper som vi skulle fylla i och vi fick även titta på en film om skolans generella ordningsregler och policies. Efter det följde vi våra scheman från 1st - 8th period precis som om det vore en vanlig dag, fast periodsen var aningen kortare än vanligt då home room som sagt var inklämt på morgonen. Mellan varje period hade vi 5minuters rast, vilket inte räckte till så mycket mer än att förflytta sig från ett klassrum till ett annat (jag överdriver inte när jag säger att jag har klasser över hela skolbyggnaden, vilken förövrigt har tre våningar). Även om det är ont om tid känns det rätt bra eftersom det inte blir lika mycket "dötid" som det blir när man har längre raster. Hade vi haft 10-15minuter istället för 5 hade vi ju fått sluta 1-2 timmar senare och ska jag vara ärlig slutar jag hellre tidigt än har långa raster. 
 
Här är några bilder ifrån dagen: 
 
GO POLARBEARS! RAAWR!
Jag vet att bilden blev väldigt mörk, men om man tittar noga kan man se den svenska flaggen på banderollen till höger. Den representerar mig, hihi. 
 
 
 
 
 

Geisen haus

Igår följde jag med min värdsyster Steph till en tysk restaurang som finns här i Canton tillsammans med en av Stephs kompisar (Sarah) och hennes familj. Maten var ingen höjdare eftersom i stort sett allt var friterat alternativt stekt i en halvliter smör/olja, men jag had a great time ändå! Roligt sällskap gör mycket! Sarah och hennes syskon kunde dessutom svenska då de alla har varit utbytesstudenter i Sverige. Jag pratade svenska med dem litegrann, men det kändes galet konstigt eftersom jag inte medvetet (har råkat några gånger utan att tänka på det, sjukt konstigt jag vet) har pratat svenska sedan jag kom till USA. Här är lite bilder ifrån kvällen:
 
 

Pontoon, cykel, läxor, fire

I huset bredvid där jag bor här i USA, bor vanligtvis (just nu renoveras huset och ägarna bor därmed tillfälligt en liten bit härifrån) en tjej som heter Nathalie och hennes familj. Hon graduated från Jackson High (JSA) i våras och hade över några kompisar (både graduated och nuvarande juniors och seniors) från JSA idag och undrade om jag ville följa med. Vi var ute med hennes familjs pontoon i sjön, pratade, badade och solade. Det var supermysigt och det var kul att träffa lite nya människor!
 
Efter pontoonturen tog jag och v-dad en cykeltur på ca 20miles (vilket motsvarar drygt 3mil) på en cykelled som gick längs med en flod (älskar att det tog en halv minuts tänkande innan jag kom ihåg den svenska översättningen för "river"). Naturen var superfin, och det var skönt att få lite motion! Lyckades dock bränna axlarna lite i solen, hehe. 
 
Kvällen har spenderats med läxor (har en "summer reading assignment" som ska lämnas in första dagen i skolan) samt en liten stund med lägereld och film ute i trädgården. Min v-familj har en projektor och en stor duk samt en bonfire-plats på baksidan där vi tittar på film/konserter/football osv. Jag hann dock inte titta så länge ikväll eftersom jag ville bli klar med mina läxor. Skönt att ha det gjort iallafall! Imorgon vet jag inte vad som hittas på, vi får se #aldrigvaritsåhärspontan! 

Shopping

Förra veckan var jag på Jackson High och valde klasser, och (minst) en av klasserna jag kommer ha dagligen är dans. Jag kommer dansa balett, jazz, modern, stepp och eventuellt contemporary och då de har dresscode för dansklasserna var jag tvungen att gå och köpa lite nya danskläder, hihi. Det gjorde jag i onsdags, och igår var jag i ett köpcenter i närheten och köpte annat som jag behövde, bland annat ett par skor och lite saker från Victora's Secret. 
Dansshorts, trikåer, teknikskor, jazzskor, 4 camisoledräkter. 
 
White Keds. 
 
Lite av det jag köpte på VS. Smells like heaven! 
 

Jackson High School

Skolan som jag ska gå på här i USA heter Jackson High School och är beläget runt 2miles (3-3,5km) ifrån där jag bor. Den har cirka 2000elever, dess maskot är en isbjörn och skolans färger är lila och guld. Jag var där och träffade med studievägledare samt gick runt lite en dags förre veckan, och skolan är ENORM. En av korridorerna där är ungefär lika stor som hela ProCivitas (gymnasiet jag går på i Sverige) och byggnaden har tre våningar. Jag kommer med säkerhet gå vilse de första dagarna! Turligt nog har man samma schema varje dag här så jag tror att jag kommer lära mig rätt snart hur jag ska hitta till mina klasser. 
 
Något som jag inte trodde fanns här, men som liknar det svenska skolsystemet väldigt mycket är att Jackson High har två olika program som man kan läsa efter. Ett av dem kallas JSA (Jackson School for the Arts). Går man det programmet läser man (förutom den vanliga kurserna som matte och engelska) dans, bild, foto och teater. Engelska- och historiakurserna är dessutom inriktade på kultur, konst och klassisk litteratur. Det andra programmet kallas JAGS (Jackson Academy for Global Studies) vilket innebär att man läser mer om omvärlden samt extra språk. Eftersom jag bara kommer vara här i ett år kommer jag inte direkt gå något av programmet, men jag kommer eventuellt vara en del av JSA om det går att fixa så att jag har två dansklasser/dag istället för en. I'm not sure about that yet. 
 
Jag var på skolan en dags förra veckan och pratade med min studeivägledare om klasser, dress code osv och jag har valt vilka kurser jag ska läsa. Mitt schema är dock inte helt klart än så jag väntar med att skriva något om det tills jag vet exakt hur det blir! Oavsett är jag nöjd hittills och jag tror verkligen att det här kommer bli bra! Jag var även på skolan i tisdags på "picknick" träffade en del JSA-elever och skolans danslärare och alla var supertrevliga! 
 
Jag kommer börja skolan den 20 augusti och även om jag är nervös tror jag att det kommer bli bra! Jag ska bara försöka att inte gå vilse alternativt bli nertrampad i korridorerna (alla 2000 elever har samma lektionstider, så ALLA har rast samtidigt) så blir det nog bra! Hehe
 

url.jpg

Källa

url.png

Källa

 


Dagen

Idag har jag:
- Tvättat själv för första gången någonsin. 
- Varit på skolan jag ska gå på samt hälsat på lärare och några elever. 
- Letat efter en ryggsäck (men inte hittat någon)
- Letat efter ett par skor (men inte hittat några, too picky...)
- Bokat in ett möte med skolans franskalärare
- Gått en promenad 
- Läst 
+ lite till. 
 
Imorgon ska jag:
- Ut och springa
- Gå på möte i skolan 
- Köpa nya dance supplies
- Prata med en rad olika dance studios
- Försöka bestämma mig för vilken väska jag ska köpa. 
 

New York and softlanding camp

Innan jag åkte till min värdfamilj var jag som sagt i New York med andra utbytesstudenter med CIEE som underorganisation på softlanding camp. Under campet besökte vi bland annat i Empire State Building, the Statue of Liberty och Time Square samt had American dinner på restaurangen Dave&Buster's. Jag hade väldigt roligt under dagarna i New York, även om jag hela tiden längtade efter att få åka till min familj!
Frukosten på hotellet. Det funkade bra till jag kom till muffinsen #sötsakerärintefrukost, hihi
En bild från ett föredrag vi lyssnade på under förmiddagen andra dagen på campet. 
YELLOW TAXI CABS!
New York Skyline, daytime. Det var mycket häftigare på kvällen när vi åkte tillbaka till hotellet, men då hade mitt minnekort slutat fungera så jag fick inget kort på det.
Hela bussen var lika excited över att vara i New York som jag, hehe. Alla tog kort hela tiden! Inte konstigt visserligen, New York var verkligen sjukt häftigt att se. Så här i efterhand tycker jag lite synd om guiden som försökte få våran uppmärksamhet dock, tihi.
En av miljoner Starbuck's Coffee! En av dem vi har här i Canton har till och med drive thru! 
ERMAGHERD! YELLOW SCHOOL BUSSES! 
Armani's butik på 5th Avenue.På samma gata fanns även bland annat Louis Vuitton, Gucci, Hermés, Jimmy Choo, Dolce&Gabbana, DKNY, Fendi... You name it! Hittade till och med en H&M-butik där... Aningens otippat I must say...
En liten del av alla grönklädda CIEE-are påväg till souvernirbutiken vi var i. 
SOUVENIRS! Jag köpte en nalle (hihi), en nyckelring och ett vykort, ifall att ni skulle vilja veta det menar jag! 
MORE YELLOW TAXE CABS!
Utsikten ifrån ESB. Vår guide berättade att byggnaden som syns i mitten av bilden faktiskt har äkta guldtak, rätt häftigt I must say #endastinewyork. 
Ännu en bild av utsikten ifrån ESB. Det var sjukt häftigt att vara där uppe så om ni har vägarna förbi New York City, ta en tur upp! 
Här är en bild från cruisingen som vi åkte för att se the Statue of Liberty. 
Random bilder ifrån Time Square (tagna med min iPhone och därav halvkass kvalité)
Avslutar med en bild på mig, Louise, Artur samt två till ifrån campet från när vi chillade med frihetsgudinnan, hehe. 
 

Cedarpoint

I torsdags var jag, Josh och två av Josh's kompisar på nöjesfältet Cedarpoint i norra Ohio och till alla er som gillar berg- och dalbanor: SÄTT UPP "BESÖK CEDAR POINT" PÅ ER BUCKETLIST! De hade galet stora rollercoasters av alla möjliga olika slag som var både hur hemska och hur roliga som helst (även om jag innan jag kom hit förmodligen aldrig ens skulle tänka tanken på att åka dem). Det fanns till och med en som man stod upp på medan man åkte! Vi hade roligt hela dagen, även om vi fick köa i runt 2timmar till vissa rides. Det blev inte så många bilder eftersom det skulle vart väldigt otympligt med en stor kamera, men jag tog några (halvkassa) med min iPhone. 
Rollercoastern som syns på bilden var ny för iår så vi åkte den först. Väldigt läskig men väldigt rolig! Dock var det en av dem som vi fick köa väldigt länge till så vi åkte den bara en gång...
 
Dessa männen såg vi ett flertal gånger då de stod på olika platser inne på nöjesfältet och spelade musik samt dansade. Mot kvällen började vi misstänka att de följde efter oss, vart vi än gick var de där. 
En liten (med betoning på liten) del av kön till en av ridesen. Förutom det på bilden var det ett litet hus till vänster om det på bilden fullt med folk, samt lika mycket folk på den platsen där jag tog kortet. 
 
 
Länk till Cedar Point's hemsida:
https://www.cedarpoint.com
 
 

Movingday for Josh

Idag flyttade Josh till ett college i Columbus, så jag, v-mom och v-dad hjälpte honom med det. Väl där träffade vi dessutom dem som jag och Josh umgicks med i Cincinnati så vi pratade lite med dem också vilket var trevligt! 
I förmiddags hann vi även med en liten shoppingtur till "Office Max" där vi bland annat köpte en stol till Josh. V-mom köpte även lite rosa och fina saker till mitt skrivbord (tack så mycket!). Annat spännande från idagär att jag har åkt i en amerikansk truck för första gången samt smakat "frosty" från Wendy's vilket var ungefär som mjukglass. Jag har det allmänt bra här och mår toppen! 
 

Stat #5

Idag var jag i min femte stat, nämligen West Virginia. Vi körde endast igenom påvägen hem ifrån Athens, men det räknas! Förutom West Virginia har jag varit i New York State, Ohio, Kentucky och North Carolina (mellanlandade på en flygplats där påvägen till min värdfamilj). Inte illa på 12dagar. 
De rosamarkerade staterna är där jag har varit. 
 

I've got a bobblehead

När vi var på baseball i tisdags var det "Bobblehead-night", vilket betyder att de första 10 000personerna som kommer till arenan får en bobblehead. Jag fick en föreställande REDS-spelaren Joey Votto. Han är tydligen väligt populär (märkte jag under matchen, hehe). 
 

Bilder från resan till USA

Jag har äntligen hittat ett sätt att fixa minneskortet med bilder från New York samt resan dit, så jag har kunnat lägga över bilderna till datorn. Nedan finns bilder från resan till New York samt ankomsten till hotellet där jag och andra från STS/CIEE bodde de första dagarna i New York. Alla som åker med STS får en underorganisation som man har kontakt med under sin tid i USA och underorganisationen som jag har heter CIEE. Alla som är tilldelade CIEE som underorganisation får några dagars softlanding camp i NYC gratis innan de åker vidare till sin värdfamilj så det var i samband med det som vi bodde på hotell. Det kommer ett inlägg med fler bilder från softlanding campet inom kort!
Från Köpenhamns flygplats.
Flygplanet som gick mellan Köpenhamn och London Heathrow.
Samma flygplan fast inifrån.
Great Britain!
En turistbutik på flygplatsen i London.
Några av de andra från STS.
Mathéo, Louise och jag påväg till USA. Jag kommer inte ihåg vart de numera bor i USA, men båda är från Frankrike. 
'Murica!
Flygplansmat, 'nough said. 
Meathéo och jag precis efter att vi gått igenom tullen på flygplatsen i New York. 
Jag, en amerikansk polis och Louise utanför Dunkin' Donuts. Lite komiskt att vi såg honom just där, hihi.
Mathéo och Artur (Finland) på bussen mot hotellet.
Hotellet som vi bodde på under vår tid i New York.
T-shirt, namnskylt samt diverse papper/böcker angåenge utbyteår som vi fick av CIEE.
Rummet där jag och Louise bodde under tiden i New York. 
 
 

Columbus and Athens

Igår åkte jag och min v-familj till Columbus eftersom v-dad skulle till en läkarkonferens där. Under tiden som vi var där mötte vi upp min v-syster Stephanie samt en av hennes kompisar, Jess, och tittade i lite affärer. Jag köpte ingenting, men vi åt glass och hade allmänt trevligt. Det var roligt att äntligen träffa Stephanie! När v-dads konferens var klar åkte jag och Josh med till Stephanies lägehet i Athens (en mindre stad i Ohio) och vi spenderade resten av dagen med middag bestående av burritos (mitt livs första) samt bio (en biobiljett kostade endast 4dollar!!!). Jag fick även träffa två till av Stephanies vänner och se större delen av Athens. 
Dessa underliga statyer som föreställer majskolvar fanns mitt i Columbus. Mycket speciellt och intressant I must say...
POTTERYBARN FINNS PÅRIKTIGT! Om du är ett fan av F.R.I.E.N.D.S. förstår du why I'm so excited about this, if not just keep on scrolling down...
Jeni's Splendid Ice Creams, better than Ben&Jerry's!
SQUIRREL!
Ett monument som fanns i Athens, kommer inte ihåg till vems åminne dock. 
 
 

Pedicure with v-mom

I fredags var jag och v-mom på en lokal nagelsalong och gjorde pedikyr. My feet are so pink and pretty!
 

Shopping

I onsdags efter hemkomsten från Cincinnati åkte jag och världens bästa v-mom till ett shopping mall i närheten och tittade i lite affärer. Vi besökte bland annat A&F, American Eagle, Victoria's Secret och Forever21, vilket jag tyckte var kul eftersom vi inte har de affärerna i Sverige. På vägen hem gick vi även i på Walmart vilket jag också tyckte var kul (hur kan ett helt vanligt varuhus vara roligt kanske ni tänker, men jo det var kul #älskaUSAochalltsomharattgörameddet). Här är bilder på lite av det jag köpte:
 

Akvarium i Newport

En av dagarna i Cincinnati åkte jag, Josh, Peter och Ryan till ett akvarium i Newport, ett ställe en liten bit ifrån staden. Naturnörd som jag är så tyckte jag att det mesta väldigt häftigt och det fanns jättemycket att titta på! Det bästa var två söta uttrar som lekte med en skötare, hihi. Jag tog många bilder under dagen, nedan finns ett urplock av dem. (De är tagna igenom glasrutor så det är inte världens bästa kvalité, men det funkar). 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avslutar med en bild av bron mellan Kentucky och Ohio. 
 
 

Cincinnati

Jag och Josh hälsade på hos Peter (läs Peter med engelskt uttal, det låter bättre), en av Josh's kompisar, och hans familj i Cincinnati i början av veckan. Cincinnati är en av de största städerna här i Ohio och hade ganska fulspäckade dagar med roliga och mindre roliga aktiviteter. 
Bakom Peters hus fanns det en skog med många vandringsleder där vi gick lite. Vi gick vilse en gång, men vi hittade tillbaka, hehe. Jag råkade även ta sönder min sko men vi hade rätt roligt där ute även om jag inte är någon direkt skogsmänniska.
 
Det fanns ett bäckliknande vattendrag inne i skogan som vi följde en ganska lång bit. En liten flickan som var där tipsade oss om "a really great bath spot" vilket egentligen inte var mycket mer än det ni ser på bilden ovan. Vi tackade vänligt för informationen men bestämde oss för att inte bada, hehe.
Efter skogpromenaden åt vi sushi med Peter kompis Tom, och efter det åkte vi hem till Kevin, en annan av Peters kompisar och tog det allmänt lugnt. 
På tisdagsförmiddagen åkte vi till Newport, Kentucky (min fjärde stat sedan jag kom hit) och besökte ett akvarium. Bilder därifrån kommer i ett annat inlägg. 
 
 
 
 
På tisdagen var vi på en Baseball-match, mitt livs första. Det blev lite långtråkigt eftersom det inte hände så mycket, men det är ändå roligt att ha upplevt en riktigt baseball-match. Väldigt amerikanskt så att säga. Laget vi hejade på vann dessutom och jag hade väldigt bra sällskap så det gjorde det hela lite roligare!
Bild på mig utanför arenan "Great American Ball Park". 
På kvällen efter baseballmatchen hade jag, Peter, Josh och Ryan en bonfire och åt S'mores, vilket är kex med choklad och grillade marshmallows. Galet mysigt och galet gott även om man inte orkar mer än en, hihi. 
Det här är vad vi åt til middag innan matchen; "Skyline Chili". Det är typ Cincinnatis speciella signaturrätt, men jag skulle beskriva det som pasta med köttfärssås toppat med ett halvt kg ost (haha, välkommen till Amerika). Det var helt okej även om jag inte är ett stort fan av pasta eller orkade äta all ost.
 
Under tiden i Cincinnati besökte vi även ett enormt varuhus med djungeltema kallat "Jungle Jim's" där det fanns mat från hela världen. Jag fick bland annat reda på att det enda vi äter i Sverige är fiskbullar och "Swedish Fish" (godiset) då det i sotrt sett var det enda som fanns på den svenska hyllan. Inne i varuhuset fanns även en enorm ost (se bild ovan) och Willy Wonka-godis (ingen choklad dock).
 
Jag hade det allmänt trevligt under dagarna i Cincinnati och jag och min värdbror kom lite närmare varandra. Det var även kul att träffa nya människor (Peters och Josh's kompisar och familj) samt uppleva massa amerikanska saker. 
 

Baseball


Ute i skogen


Pontoon, kajaking och grillning

Min värdfamilj och jag bor precis vid en sjö här i USA och igår efter paraden tog vi en tur med deras pontoon. Det var superfint väder och jättevarmt och vi bor i ett jättefint område så det var jättemysigt! Vi stannade även till vid ett flertal hus och pratade med de som bodde där och alla här är hur trevliga som helst! På eftermiddagen kom Adam och Mike (som också bor i området) in till oss och jag följde med dem och paddlade kajak (utan att trilla i!!!) och senare på kvällen grillade vi och umgicks med några grannar. Det var en väldigt bra dag igår!

url.jpg

Det blev inga bilder från båtturen eller kvällen igår, men ni får en bild på en pontoon istället. 


Del-o-Sol

När vi var på Put-In-bay i förrgår var vi inne i en butik som hetter Del-o-Sol. De sålde väldigt mycket olika saker där inne och det speciella med det som fanns där var att allt bytte färg vid kontakt med solljus. Här är et klipp från youtube som visar hur det gick till samt en bild på en väska som jag köpte där inne. Den blir rosa i solljus. 
 
 
 

De finns på riktigt

 
 

Hall of Fame-parade

Här i Canton finns "Pro Football Hall of Fame", vilket är en hall of fame med en massa football-spelare och varje år anordnas det en parad där bland annat en del av dessa football-spelare medverkar. Denna parad ägde rum tidigare idag och jag, min värdmamma och min värdbror åkte downtown för att titta på den. Förutom football players medverkade ett flertal olika marchingband från Canton's alla high schools, några företag och lite annat smått och gott. Jag kan inte påstå att det var det roligaste jag någonsin varit med om men det ar ändå kul att få uppleva det då, iallafall jag anser att, det är väldigt amerikanskt med denna typ av parader. Rolig upplevelse helt enkelt även om jag inte, som en del, skulle gå upp runt 4-5 am på morgonen för att få bra platser. Helt klart något man borde uppleva om man åker till USA.
 

Put-In-Bay

Igår tog mina värdföräldrar med mig och min värdbrors kompis Austin på en day trip två timmar söder ut till ett jättemysigt ställe kallat Put-In-Bay. Det var beläget på en fin ö i Lake Erie och man var tvungen att åka med en liten färja dit. Väl på ön hyrde vi en golfbil och körde runt med och under dagen besökte vi bland annat Perry's cave (en kristallgrotta på ön)  och ett tiotal småbutiker samt åt lunch på en karibisk restaurang. Jag och Austin gick även runt lite på ön och tittade på diverse sevärdheter, till exempel Perry's monument och hade det allmänt trevligt även om vädret var lite halvtaskigt (det duggade och blåste lite trots att det var varmt i luften). På vägen hem från ön stannade vi på en farmers' market där de sålde alla typer av frukt och grönsaker. Vi köpte bland annat persikor, vilka var supergoda! Hela dagen var väldigt mysig och det är kul att jag redan har fått se flera delar av Ohio trots att jag bara har varit här i några dagar! Det här året kommer bli så himla bra! 
Bilder från färjan
 
Bilder från grottan
 
Bild av mig utanför restaurangen
 
Halva Perry's monument 
Farmers' market
 
 
 

Fråga

Jag har fått en del frågor den senaste tiden här på bloggen, och jag då de flesta liknar varandra tänkte jag att det skulle bli enklast att svara på dem i hela blogginlägg. Första frågan kommer här nedan:
 
"Hej! 
Jag undrar hur du bestämde dig för att åka med STS? Vad avgjorde saken för dig? 
Jag ska nämligen åka nästa år och är just nu i steget med att välja organisation och det är såå himla svårt! 
Tack på förhand, ska bli riktigt kul att följa din resa!"

 
Svar: Hejsan! När jag började leta efter utbytesprogram jämförde jag några olika organisationer. De jag tittade på mest på var STS, EF och Explorious vilka erbjuder ungefär samma sak till liknande pris samt har ungefär samma erfarenheter. Anledningen till att jag tillslut valde STS var att jag ansåg att de verkade mest seriösa när det kom till intervjuer, intagning osv samt att jag tyckte att det var dem som jag blev bäst bemött av. Jag fick till exempel göra ett engelskaprov för att se om jag platsade på ett utbytesprogram och de var även noga med att få träffa mig på en verklig intervju, medan andra organisationer som jag hade kontakt med tog intervjun via telefon. Jag fick alltså ett bättre intryck av STS än de andra organisationerna och det kändes rätt helt enkelt. STS har varit till mycket hjälp under förberedelserna och allt har fungerat bra hittills så jag rekommenderar dem verkligen! Vilken organisation som känns bäst är dock såklart individuellt och jag kan inte säga vad som känns bäst för dig, men kika runt lite och ring gärna och prata med de olika organisationerna och se vad de har att säga, om de verkar engagerade och så vidare. Jag tror att du känner rätt snart vad som är rätt för dig! 
 
Hoppas du fick lite vägledning även om jag inte kan ge något direkt konkret svar! 
Kram!
 
 

Fråga

Jag har fått en del frågor den senaste tiden här på bloggen, och jag då de flesta liknar varandra tänkte jag att det skulle bli enklast att svara på dem i hela blogginlägg. Första frågan kommer här nedan:
 
"Hej! 
Jag undrar hur du bestämde dig för att åka med STS? Vad avgjorde saken för dig? 
Jag ska nämligen åka nästa år och är just nu i steget med att välja organisation och det är såå himla svårt! 
Tack på förhand, ska bli riktigt kul att följa din resa!"

 
Svar: Hejsan! När jag började leta efter utbytesprogram jämförde jag några olika organisationer. De jag tittade på mest på var STS, EF och Explorious vilka erbjuder ungefär samma sak till liknande pris samt har ungefär samma erfarenheter. Anledningen till att jag tillslut valde STS var att jag ansåg att de verkade mest seriösa när det kom till intervjuer, intagning osv samt att jag tyckte att det var dem som jag blev bäst bemött av. Jag fick till exempel göra ett engelskaprov för att se om jag platsade på ett utbytesprogram och de var även noga med att få träffa mig på en verklig intervju, medan andra organisationer som jag hade kontakt med tog intervjun via telefon. Jag fick alltså ett bättre intryck av STS än de andra organisationerna och det kändes rätt helt enkelt. STS har varit till mycket hjälp under förberedelserna och allt har fungerat bra hittills så jag rekommenderar dem verkligen! Vilken organisation som känns bäst är dock såklart individuellt och jag kan inte säga vad som känns bäst för dig, men kika runt lite och ring gärna och prata med de olika organisationerna och se vad de har att säga, om de verkar engagerade och så vidare. Jag tror att du känner rätt snart vad som är rätt för dig! 
 
Hoppas du fick lite vägledning även om jag inte kan ge något direkt konkret svar! 
Kram!
 
 

Jag älskar USA

Rubriken sammanfattar de senaste dagarna i mitt liv väldigt bra. Jag har egentligen väldigt mycket att berätta, men för att det här inlägget inte ska bli en uppsats ska jag försöka fatta mig kort. I tisdags morgon satte jag mig för första gången i mitt liv på ett flygplan. Det flygplanet tog mig sedan (för första gånen i mitt liv) till London varifrån jag (ännu en gång för första gången i mitt liv) åkte vidare till New York tillsammans med ett tiotal andra utbytesstudenter. Under flygturen åt jag för första gången flygmat (vilket inte är att rekommendera) och blev bra vän med 2 utbytesstudenter från Frankrike. 
Väl framme i New York tog vi en buss till hotellet där vi skulle bo, checkade in och hade lite fri tid inan vi åt middag och sedan gick och la oss. Dagen efter hade vi föredrag och workshops samt rundtur på Manhattan där vi besökte the Statue of Liberty, Time Square och Empire State Building. Under den dagen fick jag även chansen att se New Yorks skyline både i dagsljus och i skymning, vilket är något som jag (tillskillnad från flygplansmat) rekommenderar! 
Dagen efter (torsdag) begav jag mig till flygplatsen igen för att åka till min värdfamilj och när jag kommer till flygplatsen står de där med ballonger och hälsar mig välkommen. De visar mig runt lite i staden, visar mig huset där jag under de närmaste tio månaderna ska bo och på kvällen åt vi bbq-ribs och cornmuffin samt tog en promenad. Jag kan inte beskriva hur bra det känns att äntligen vara här och jag är verkligen glad att jag har fått den här chansen! Tack mamma och pappa! För närvarande är jag väldigt overwhelmed dock. Flygresa, New York, nya vänner, nya människor, ny mat, nytt land, nytt rum, nytt hus, en bror, nytt klimat... Väldigt mycket nytt under bara tre dagar. (Bilder kommer)