highschooldream.blogg.se

Påväg

Jag har nu lämnat mitt hus och kört mot Köpenhamn. Allt känns faktiskt bra nu och jag är glad över att äntligen vara på väg även om jag har tvingats säga hejdå till alla fina hemma. Jag har fortfarande inte riktigt fattat vad det är jag har gett mig in på men det kommer nog så småningom. Det känns som att det här kommer bli så himla bra! Lycklig, lycklig, lycklig!


Snap

Här är en bild på mitt senaste inköp; en kamera. Jag kände att jag behövde en att ta med mig till USA och den gamla jag har är inte på topp om man säger så. Det ver egentligen inte meningen att det skulle bli en systemkamera, men på något sätt blev det det ändå (kompaktkameran jag egentligen ville ha fanns inte någonstans i hela Växjö). Jag är iallafall nöjd och glad och det ska nog kunna bli många fina bilder både till bloggen och till att titta på i framtiden! 

Svenska recept

 
Knappt tre dagar kvar till avresa och jag sitter just nu och skriver av lite recept på diverse svenska bakverk och maträtter samtidigt som jag lyssnar på Håkan och funderar över allt annat jag måste göra innan jag åker. Det är inte jättemycket kvar faktiskt utan mest att träffa lite fina människor en sista gång, kopiera de sista papprena och fixa med iPoden och lite så. Packning igår gick dessutom väldigt bra! Allt som jag vill ha med mig fick plats och det vägde inte förmycket! Härligt det! Det känns rätt skönt att allt börjar komma i ordning, även om det som nog kommer kännas jobbigast är kvar (att säga hejdå till människorna här hemma). Jag har redan sagt hejdå till några av mina mest betydelsefulla vänner, och det är verkligen inte lätt. Det kommer bli svårt utan er, men vi ses snart igen. Ett år har en tendens att gå väldigt fort, även om det känns som en lång tid såhär på förhand! 

Packar


Mindre än en vecka

Det är nu mindre än en vecka till avresa och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla känslor som finns i mig just nu. Spänning, glädje, rädsla inför att säga hej då, nervositet, eufori, you name it. 
Idag ska jag officiellt börja packa (även om jag redan har börjat lite smått) och jag ska även fixa lite annat, som att hämta ut mitt visum. Under de kommande 6dagarna ska jag även bland annat säga hej då till alla fina människor runt omrking mig, äta middag med mina fina vänner, köpa presenter till min värdfamilj, packa klart, luncha med världens bästa farmor, lära mig laga svenska pannkakor, hämta ut mina flygbiljetter, köpa ett fåtal klädesplagg som passar in i min skolas dresscode plus tusen andra grejer som måste fixas nu innan avresan. Så mycket att göra och så lite tid, men ärligt talat känner jag mig ganska peppad på att ordna allt. Detta händer på riktigt. 

7. Dagar. Kvar.

Dör lite inombords.


Vi ses om ett år-fest

Jag och min kompis Ellen hade en vi ses om ett år-fest för vår klass för ett par veckor sedan och här kommer lite bilder därifrån. Halsbanden och huvudgrejerna som jag och Ellen har på oss samt kopparna, tallrikarna och alla dekorationer kommer ifrån USA och vi hade en väldigt bra kväll. Jag tycker om min klass väldigt mycket! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kommer förmodligen fler bilder inom kort. 


9 dagar till avresa

Nu är det endast 9 dagar kvar till avresa och jag vet fortfarande inte om jag riktigt har fattat vad det är jag har gett mig in på. Det kan nog vara svårt att förstå om man inte är i samma situation som jag, men det hela känns så overkligt på något sätt. Jag menar, tanken av att en av mina största drömmar faktiskt ska gå i uppfyllelse... Det känns inte som att det är på riktigt. Oavsett är jag iallafal väldigt exaletrad (jag kom inte på någon bättre översättning av excited) över att få åka även om jag samtidigt är riktigt nervös över sådant som första mötet med värdfamiljen, första dagen i skolan, uttagningarna till olika sporter samt alla regler som finns gällande kläder i skolan osv. Det här är utan tvekan det sjukaste jag har bestämt mig för att göra i hela mitt liv! 
 
Ja, jag har väldigt blandade känslor inför utbytesåret. Ena sekunden är jag så rädd att jag vill stanna hemma, nästa sekund önskar jag stod och kramades med min värdfamilj på flygplatsen i Canton. Det är konstigt det här, men det ska bli så himla roligt. Och läskigt. Och utvecklande. Och härligt. Och bra. Och nervöst. Och framförallt, mitt livs bästa år. 

Countdown

19 dagar till avresa. Galet!


Visum - CHECK

Kom precis hem från Stockholm efter ett besök på Amerikanska Ambassaden. Jag var tvungen att åka dit för att skaffa mitt visum och min ansökan blev godkänd, så nu är även det klart! Det kommer dock skickas hem på posten, så jag har inte fått det rent fysiskt ännu, men jag kan iallafall sluta oroa mig över att min ansökan inte skulle gå igenom. 

JAG HAR FÅTT EN VÄRDFAMILJ

Igår fick jag äntligen min placering i USA och det känns så himla bra! Jag vill inte skriva ut så mycket om dem här på bloggen innan jag har pratat lite mer med dem samt frågat om det är okej, men jag är oavsett väldigt nöjd. Det märks verkligen att utbytesorganisationerna lägger ner mycket jobb på att hitta bra och passande familjer! Utan att säga förmycket kommer jag bo i Canton, Ohio i nordöstra USA med v-mamma, v-pappa, v-bror, v-syster och tre gulliga hundar! Familjen verkar helt perfekt och just nu är jag så glad att jag går som på rosa moln! Detta var helt klart värt all väntan. 
Så. Glad. 
 

Utbytesstudent.se

Jag tänkte tipsa lite om en superbra hemsida för alla utbytesstudenter och för alla som är intresserade av att läsa om sådant som hör ett utbytesår till, nämligen utbytesstudent.se. Där hittar ni bland annat flertaler utbytesbloggar som ni kan kika på. Titta även gärna in på min profil vilken ni hittar genom att klicka på bilden nedan. Nu när jag ändå skriver tänker jag också meddela att ni kommer få en rolig överaskning här på bloggen imorgon. Hihi. 
 
 
 
 

Vill. Ha. En. Placering.

-

Mood swings

large.png

Bildkälla


Bilden ovan säger väldigt mycket om mig just nu. Ena sekunden är jag hur taggad som helst, och nästa sekund har jag panik. Det konstigaste är att alla olika känslor jag känner beror på ungefär samma sak; INOM TVÅ MÅNADER KOMMER HELA MITT LIV VARA ANNORLUNDA OCH JAG HAR FÖR TILLFÄLLET INGEN ANING OM HUR! Jag kan med säkerhet säga at jag inte är den enda som känner/har känt såhär inför sitt utbytesår, men det hade ändå varit kul att bara ha de positiva känslorna. Fast "One can't have sunshine without a little rain" som man säger.