highschooldream.blogg.se

Keith Urban

Sedan ett tag tillbaka har i stort stt följt auditionsen för American Idol och en av jurymedlemmarna heter Keith Urban. De har viset små klipp från hans koncerter vilket gjorde mig nyfiken och jag har nu börjat lyssna en hel del på hans musik. Tänkte dela med mig lite av vad jag lyssnar på, då han verkar vara ganska stor här och jag aldrig hade lyssnat på honom innan jag kom till USA. 
 
 

Home again

Har nu kommit hem ifrån ännu en resa! Det har blivit en hel del resande på senaste tiden, så himla roligt! Denna helgen spenderade jag på Malabar Farm, ett ställa ca 1,5h ifrån området där jag bor, tillsammans med min local coordinator och fyra andra utbytesstudenter. En local coordinator är som en kontaktperson som jobbar för min utbytesorganisation, bor i samma område som jag och som jag kan gå till om jag behöver hjälp/undrar något. De andra utbytesstudenterna som var med var tyska och det var en tjej förutom mig och sedan tre killar. Vi bodde på ett youth hostell, vilket är ett vanligt hus där ägaren hyr ut större delen av huset till gäster. Det var faktiskt relativt fintoch denna helgen var det endast vår lilla grupp som bodde där s vi hade i stort sätt hela huset för oss själva. Vi kom dit i fredags kväll och då bakade vi hemmagjord pizza samt pratade och umgicks. På lördagen åkte vi skidor på ett ställe i närheten vilket var kul även om stället inte alls var så stort som jag är van vid! Det fanns cirka tre backar och det var ingen direkt avancerad åkning, men det var roligt ändå! Det var ganska längesedan jag åkte skidor och jag och Rebecka (en av de andra utbytesstudenterna) hade himla kul i backarna!
 
Efter cirka 3,5 timme av skidåkande åt vi lunch och sedan åkte vi tillbaka till Malabar farm. Förutom huset som vi bodde i fanns det ett väldigt mycket större hus på Malabar Farm som var ifrån början av 1900-talet. Det huset brukade vara bebott av Louie Bromfield, vilken var en väldigt stor författare förr, och är numera bevarat som en minnesplats för honom. Allting inne i huset är bevarat från när han bodde där och vi gick på en rundtur i huset under vilken vi fick lära oss en del om författaren, huset och Malabar farm. På kvällen lagade vi middag och diskuterade diverse saker angåenge vårt utbytesår, till exempel personlig utveckling, upplevelser, fördelar och nackdelar med att vara här och så vidare. 
 
Vi lämnade Malabar farm idag på morgonen och lyckades ta oss hem trots snöstorm och otroligt dåliga vägar. Jag hade en mysig helg och det blev mycket roligare än vad jag förväntade mig! Det var kul att träffa andra som är i samma sitution som jag och det var kul att lära känna dem. 
 

On the road



Bilderna är inte då tydliga, men Arizona är verkligen hur fint som helst so far! Berg, öken, sol, kaktusar överallt; i like it! 

Mellanlandning i Denver




Just nu befinner vi oss i Denver och väntar på nästa flyg som ska ta oss till Arizona. Vi åt precis lite och nu funderar jag på att köpa något från en souvenirbutik här haha (tourist much??). 

Leaving tomorrow!

Har nu påbörjat packningen för helgens resa! Jag kan dock inte färdigställa packningen förrän imorgon, men oavsett ska det bli så himla roligt. Lite stressigt dock, eftersom vi åker nästan direkt när jag kommer hem från skolan men vad gör det? Jag vet inte om jag har skrivit det här men denna gång bär det av mot Arizona och vi ska besöka olika platser, bland annat ska vi eventuellt till Grand Canyon! Jag kan inte lova någon vidare uppdatering av bloggen under tiden som vi är borta, men jag ska försöka! 
Arizona är en ganska stor stat i västa USA som är belägen näst intill Kalifornien. Huvudstaden av Arizona är Phoenix och statens klimat är över lag torrt och varmt. Det ska bli kul att uppleva och se vad som finns där eftersom det verkar så himla olikt från särskilt Ohio, men även Florida (och deffinitivt Sverige, haha). 
 
 

Sunday

Det märks att skolan är igång igen, då jag har spenderat några timmar av min söndagseftermiddag med mina läxböcker. Historia, algebra, och biologi x3. Även om det skolarbetet här vanligtvis inte är särskilt svårt är det ändå relativt tidskrävande. Till exempel spenderar jag ungefär 45-60min per dag på läxorna från mina mattekurser, och då är det alltså bara matte. Fast jag ska inte klaga! Jag spenderar mindre tid på att plugga här än vad jag har gjort på flera år, haha. 
 
Annars idag har jag tränat gymnastik men skollaget, vilket som vanligt var jättekul! Personligen lade jag väldigt mycket tid på bom och floor då det är dem grenar som jag huvudsakligen kommer tävla i. Tävlingssäsongen börjar för övrigt väldigt snart, och jag är himla taggad! Det ska bli så himla kul, både att tävla och att umgås extra med de andra i laget. De är så himla mysiga och snälla allihop, och alla i laget peppar varandra vilket känns hur bra som helst! In case att det skulle finnas någon blivande USA-utbytesstudent som läser min blogg: INVOLVERA DIG I NÅGON FORM AV SKOLSPORT NÄR DU KOMMER HIT! Du kommer inte ångra dig!  GO BEARS! 
 
 
 
 

Back to school

Efte två extra lovdagar har skolan nu börjat igen! Det var både roligt och tröttsamt att vara tillbaka, haha! Jag gillar skolan och det var roligt att träffa alla, men att gå dit efter endast 6timmars sömn när man vant sig vid 9 till 10 timmars sömn var inte det lättaste. Första dagen gick ändå ganska snabbt, fast jag stannade i skolan och jobba på ett dansprojekt men några från min dansklass. Efter det åkte jag hem, åt lite, tittade på ett (läs tre) avsnitt av vänner och sedan hade jag gymnastik i cirka en och en halv timme. Jag och en av mina gymnastikcoacher gjorde upp en floor routine till mig, och jag är faktiskt ganska nöjd med den! Jag gillar verkligen musiken till den och den är himla rolig att göra! Nu ska den endast finslipas och jag ska jobba lite med detaljerna och sedan är den klar för tävling! Den första tävlingen jag är med i är om cirka tre veckor och jag ser fram emot det jättemycket! Det är superkul att ha börjat med gymnastiken igen, och alla i laget är roliga att umgås med! 
 
 
 
 

Disney dag 6 del 2

Här är andra inlägget om vår sista dag på Disney för denna resan. Som gjorde vi ett återbesök till Epcot och länderna och här är ännu lite fler bilder därifrån! 
En av byggnaderna i Italien! De hade till och med en miniversion av Trevi-fontänen! 
Ännu en bild på Tyskland. I dessa byggnaderna fanns en restaurang, ett flertal souvenirbutiker, en butik med autentiska tyska varor och lite annat smått och gott! Det var i en av dessa butikerna som jag hittade julgransgurkan som jag visade i första inlägget om Disney! Om ni inte här läst det hittar ni det här. 
Bild från ingången till Kina!
Ett flertal bildern från en akrobatshow vi tittade på i Kina. De gjorde dels sådant som är här på bilden, men de gjorde även tricks med bland annat rockringar. Alla var himla viga och verkade galet starka! 
Här är bussen som tog osstill flygplatsen. Det var lite sorgligt att åka hem, men det var med säkerhet inte sista gången jag åkte till Disney! Dessutom hade jag upplevt så himla mycket, så jag var ändå glad och hima nöjd med tiden som vi hade varit där! 
Här är en halvbra (läs jättesuddig) bild av Orlando tagen från frlygplanet som tog oss hemåt. Det var verkligen hur fint som helst, men då jag inte är någon mästerfotograf hade jag svårt att fånga detta på bild haha. Jag ska försöka läsa på lite och öva på att ta bättre bilder i olika sorters ljus med min kamera så jag kan få till lite bättre bilder! Hur som helst var det jättefint, så ni kan ju låtsas att bilden är hur bra som helst! 
 
 
 
Det här var sista inlägget om Disney, men en ny resa väntar inom kort! Dessutom är hela mitt liv här som en resa, då jag upplever himla mycket nytt hela tiden. I love my life in America! 

Disney dag 6 del 1

För vår sista dag på Disney åkte vi tilbaka till Epcot. Epcot var parken med både massa simulatorer och framtidssaker och de olika "länderna". Vi började dagen med att ta kort med karaktärer; Musse, Mimmi och Långben och efter det gjorde vi lite olika saker som vi missade första dagen ibland framtidsattraktionerna. Efter det gick vi bland länderna ganska länge. Varje land har restauranger, butiker och shower så vi åt lunch i "Frankrike" och tittade i butikerna i Mexico, Kina, Japan, Norge och Tyskland. Vi åkte även några båtkaruseller i Mexico samt tittade på en akrobatshow i Kina. I Norges butik, vilken var mer skandinavisk än endast norsk, fanns det massa svenska saker. Vi såg bland annat svenska flaggor, ballerinakex, marabouchoklad och andra sorters godis. Runt klockan 5 återvände vi till hotellet för att ta bussen till flygplatsen och sedan flyga från 25grader och solsken till minusgrader och snöstorm. Det var verkligen hur kallt som helst när vi kom hem (dels snöade det hur mycket som helst, och dels kom vi hem mitt i natten)!. Hur som helst hade jag verkligen jätteroligt på Disney World, och det är deffinitivt en resa som jag vill göra om! Det var roligt att uppleva sånt som man har sett på TV samt att besöka ett ställe som man har drömt om att besöka i hela sitt liv! Jag är verkligen otroligt tacksam att jag fick chansen att åka till Disney och spendera tid där med min fina värdfamilj! Jag njöt verkligen av tiden där! 
En bild från Norge
Mexico! Inne i byggnaden på bilden fanns en mexikansk marknad där man kunde köpa alt möjligt, tex sombreros och alpackatröjor. 
Det ghär är skylten utanför ett ställe där de hade massa läskfontäner. I fontänerna hade de olika sorters läsk som var exklusiva för olika länder och man kunde gå runt och smaka på alla. Jag smakade bland annat en supergod jordgubbsläsk från Zimbabwe och melonfanta från Thailand!
Tillägnar denna bilden till Ellen och Axel, hehe. 
Bild från Japan (tror jag, det kan vara Kina)
Another picture från Japan or China 
'Murica! 
En bild av en av husen i Tyskland. 
 
Det var häftigt att gå runt i de olika länderna och smaka/köpa/titta på de olika sakerna och showerna man kunde hitta! Himla rolig grej att de har något sådant här. Något som är häftigt är att delarna är ägda av länderna som representeras och att alla som jobbar där måste vara från respektive land. Synd att det inte finns något Sverige där, haha! 

Disney dag 5

Femte dagen i Disney world gick vi åter igen till Magic Kingdom. Vi åkte en del olika berg och dalbanor, bland annat en relativt extrem flumride. Blev verkligen HUR BLÖT SOM HELST haha, vart dyngsur efteråt, men den var ändå väldigt väldigt rolig! Vi åkte även bland annat en dumbo-karusell och tittade på en parad under dagen, och jag hade ännu en bra dag på Disney World. Det är verkligen kul att ha varit där! Himla rolig upplevelse och jag är så tacksam att jag har fått åka dit! 
På kvällen gick vi till ett av hotellen som fanns och där hade de ett enormt pepparkakshus. Det var människor inuti det som sålde diverse julgodis och varm choklad. Så himla gulligt! 
 
Vi avslutade dagen på en "dinner theater", vilket är en kombination av en middagsrestaurang och en bio. Man beställde mat strax innan filmen började och sedan åt man under filmens gång. Jag drack läsk för typ andra gången sedan jag åkte till USA (eller andra gången unde hela året, då jag inte tror att jag har druckit läsk på hur länge som helst). Anledningen till denna extrema händelse(haha) var att de hade jordgubbs-sprite. SÅ GOTT! Till det åt jag en ceasarsallad medan vi tittade på andra delen av The Hobbit. 
 

SNOWDAY

Igår eftermiddag ringde skolan och meddelade att vi har snowday både idag och imorgon på grund av snöstorm/extrem kyla. Snowday innebär att skolan stänger och att alla blir lediga och vi har alltså fått två extra dagar av lov. Nice huh? Jag tog en extra lång sovmorgon idag (gick inte upp ur sängen förrän runt 9.30), åt frukost i ungefär en timme medan jag tittade på två avsnitt av FRIENDS och nu ska jag försöka få lite läxor gjorda. Efter det får vi se vad som händer! 
 

Disney dag 4

Dag 4 på Disney var vi i Animal Kingdom. Vi började dagen med frukost på en "levade" restaurang. Restaurangen var dekrerad som en regnskog och då och då inträffade en simulerad thunderstorm. Väldigt häftigt! Efter frkosten tittade vi på en akrobatshow med lejon kugnen tema.
Efter Showen gick vi runt och tittade på djur som fanns inne i parken. De hade bland annat gorillor och fiskar. 
Senare under dagen åkte vi på safari vilket var väldigt häftigt. Vi åkte runt i en likadan bil som den på bilden här nedanför och såg massa olika djur som giraffer, zebror, flodhästar och elefanter. 
Under dagen träffade jag Nalle Puh och vi tittade även på en show med tränade fåglar. Här nedan ser ni en tränad örn som flög runt över publiken. 
Inne i Animal Kingdom hade de en dinosauriedel, därinne fanns denna dinosaurien samt en hel del dinousariekaruseller. 
Vi träffade Tiger.
Animal Kingdom var himla mysigt och det var häftigt med alla djur och shower de hade där inne. Min favoritpark var Magic Kingdom, men Animal Kingdom ligger nog på en stadigt andraplats! 

Disney dag 3, del 2

Under dagen åkte vi även en "Jungle Cruise". Det var som ett safari fast vi åkte en liten båt och djuren var inte riktiga haha. Under tiden vi var i Disney World åkte vi även på ett "riktigt" safari, fast det avr inte förrän dag 4 eller 5. Återkommer om det!
Här är slottet på kvällen. Hur fint är inte detta?!
 
 
 

Disney dag 3, del 1

Tredje dagen av Disney resan var det dags för The Magic Kingdom, vilket är den parken som har det som jag tror att de flesta förknippar Disney World med. Det är bland annat där som Askungens slott finns. Under dagen tittade vi på olika shower, åkte olika karuseller med bland annat Hitta Nemo, Nalle Puh och Stitch och gick runt i en piratvärld som fanns där. På kvällen tittade vi på när de lyste upp slottet med julbelysning och hade fyrverkerier vilket var hur fint som helst! 
 

Julklappar

Här kommer bilder på mina julklappar! Fick väldigt många julklappar och jag blev verkligen jätteglad! Är verkligen tacksam! 
 
 
Fick förutom det på bilden pengar av mina föräldrar och släktingar i Sverige, och ännu en gång, tack så mycket! Ni är bäst!

Gott nytt år