highschooldream.blogg.se

More Christmas

I helgen firade vi ännu mer jul! På fredagkväll/lördag morgon kom massa släktingarhem till oss och vi började lördagen med ett träningspass tillsammans. De flesta av oss åkte till ett träningscenter i närheten och där spelade vi pickleball. Jag hade aldrig spelat det förut men det är ungefär som tennis, fast med andra jag tror att det är ungefär som tennis (då jag inte är särskilt insatt i tennis kan jag inte riktigt uttala mig om det, hehe). Jag spelade två matcher, sedan gav jag upp och sprang och stretchade istället. Bollsporter är inte riktigt min grej om man säger så, haha. Oavsett var det roligt att göra något allihop tillsammans! 
 
Efteråt åkte vi hem, åt sloppy joes till lunch och umgick rent allmänt. På kvällen åt vi middag med bland annat skinka och rökt lax, spelade sällskapsspel, öppnade paket och hade det mysigt. Det var roligt att träffa alla och jag hade en allmänt mysig och bra jul! 
 
Så bra människor! 
 

Hoppas ni hade en bra jul! GOD JUL och GOT NYTT ÅR!
 

Diseny dag 2, del 2

Här är resten av bilderna från dag två på Disney! Vi gjorde så himla mycket under vår Disneyvistelse så de tar ganska stor plats haha. 
Här är några bilder från när vi tittade på en kort musikal av Skönheten och odjuret. Det fanns ett flertal olika sådana här shower, och de var roliga att titta på!
Haha, här är ett kort från när vi åkte spöpfrittfallet. Kan ni se mig hehe?
Så galet mycket lampor! 

Disney dag 2, del 1

Jag har helt glömt bort att skriva om Disneyresan haha! Andra dagen åkte vi till Disney Hollywood Studios där de bland annat hade flera olika stuntshower, en häftigt berg- och dalbana som gick inomhus, ett spökfrittfall (tower och terror) och visningar av rekvisita och skapande av filmer. I en del av parken hade de även satt upp "The Osborne Family Spectacle of Dancing Lights". The Osborne Family brukade ha galet mycket julbelysningar och dekorationer innan men de skäntke det till Disney World. Lamporna är alltså under julen uppsatta i en del av Hollywood Studios och de är synkade till julmusik. De tänder dem på kvällarna, och det var verkligen jättehäftigt! Vi köpte även mussepigg-öron som blinkade tillsammans med lamporna haha!
 
Vi gjorde inte "American Idol Eperience", men det ska tydligen vara som att göra en audition till programmet. 
Vi började dagen med en stuntshow med Indiana Jones. Det var verkligen häftigt! De sprängde saker, slogs, ramlade och allt möjligt! 
Innei huset på bilden fanns spökfrittfallet. Den var en av mina favoritåtattraktioner! Vi åkte den en gång på dagen och en gång på kvällen, och det var häftigt på kvällen eftersom man kunde se hela parken med massa lampor och liknande. 
 
En del av parken hade Disney PIXAR-tema. Där fanns bland annat en Toy Story-karusell där man åkte runt och sköt laser på olika saker. Haha, det låter kanske inte så roligt, men även den var en av mina favoriter! 
Här är lite bilder från en stuntshow med bilar. Även detta var häftigt, fast jag gillade stuntshowen med Indiana Jones bättre! 
Någon som känner igen detta huset? Det är huset från "Hannah Montanna the movie". Tyckte det var lite häftigt. De hade även massa andra saker från olika filmer, bland annat en supermankäp. 
Här är bilder från en rundtur som vi åkte på. De visade hur de gjorde olika effekter till filmer. 
DANS MED PLUTO OCH PIFF OCH PUFF! WIHOO
 
Ps. Alla bilder fick inte plats i ett inlägg. Det kommer en del 2!

Christmas Day

Hoppas ni alla hade en bra jul! Det har jag haft, även om den inte är slut än då mer julfirande väntar i helgen. Igår var det Christmas Day och dagen började med julklappsöppning. Jag fick massa fina saker (så himla tacksam verkligen!) och min värdfamilj verkade gilla paketerna som jag gav dem vilket var kul såklart! Efter juklapparna åt vi frukostcasserole (vilket ungefär är en typ av gratäng med bröd, ägg och kött i) och sedan åkte vi till kyrkan för gudstjänst. Det var faktiskthimla mysigt i kyrkan även om det var lite annorlunda från vad jag är van vid. De hade lite mer texter och så var ju allting på engelska. Dessutom var det en katolsk kyrka så de hade lite annorlunda sätt att be osv men det var ändå himla fint och mysigt, jag gillar att gå till kyrkan då och då. 
 
När vi kom hem ifrån kyrkan spelade vi sällskapsspel och tv-spel och sedan tittade vi på "Saving Mr.Banks" på bio. Den handlade om hur det gick till när Disney producerade filmen om Mary Poppins och den var faktiskt bra! Efter bion blev det mer spel och familjetid vilket var mysigt! Jag hade som sagt en bra jul och jag är så himla tacksam för allt, särskilt för min familij där hemma och för min värdfamilj som båda gör så himla mycket för att jag ska må bra och ha det bra. Det betyder verkligen jättemycket! 
 
 

Merry Christmas!

 

Christmas Eve

Igår var det julafton, men julen firas vanligtvis inte förrän den 25 här. Trots det firade vi ändå lite smått även om vi väntade med paketerna till idag (juldagen). Jag började julaftons morgon med att skypea med min familj hemma i Sverige vilket var mysigt. Jag saknar dem verkligen, men det var kul att se hur glada de blev när de pratade med mig. Efter det åkte jag, mom och Steph till gymmet och sedan, efter en snabb dusch, bakade jag lussekatter. 
 
På kvällen gick vi till några vänner till min värdfamilj där vi pratade lite och sedan hade vi familjemiddag med oxstek, sötpotatis, svampsås och Crème Brûlée. Kvällen avslutades med två filmer; Despicable Me 2 och Polarexpressen, och det var en allmänt mysig dag verkligen! Det kändes lite konstigt att inte fira som vanligt, men jag tyckte ändå att funkade och som sagt var himla mysigt! 
 
 
Under de två senaste dagarna har jag även fått paket på posten med julklappar från Beccis och Kelly (världens finaste vänner hemma i Sverige). Här är lite bilder på dem medan de ligger under min minigran haha. Blev så himla glad när jag fick dem! Visar vad jag fick senare! 
 
 

Lussebullar






Bakar just nu lussekatter till kvällens julmiddag, hoppas att de blir omtyckta! Det luktar verkligen hur gott som helst i vårt köket just nu, yummy! 

Da'n före doppareda'n

Vad jag vanligtvis gör den 23 december är slår in julklappar, träffar släkten i Braås för att pynta morfars julgran och dricka glögg samt avslutar kvällen med uppesitterkväll med släkten framför Bingolotto (det sistnämnda kanske kan låte trist, men det är faktiskt riktigt mysigt!). Detta året blev det som förväntat inte alls som vanligt, men jag har haft en bra dag ändå. Hela julen kommer bli annorlunda, men jag tror faktiskt att det kommer bli kul ändå. Jul är ju trots allt jul och det krävs rätt mycket för att den inte ska bli bra. 
 
Dagen började med att jag, Tricia, Cloe och Hannah åkte till ett "Science classroom open house" här i närheten . Detta var något vi gjorde för att få extra credit i vår biologiklass haha, men det var ändå helt okej. Det var dock itne alls vad vi hade förväntat oss! Vi trodde att det skulle vara ett lab med demonstrationer av experiment och liknande men när vi kom dit var det endast ett liten rum med uppstoppade djur och pyssel. Vi lyssnade när "ledaren" pratade om djuren som fanns och sedan gjorde vi snöflingor av piprensare och pärlor haha. 
 
Efter öppna huset åkte vi alla hem och jag läste en liten stund. Efter det följde jag med Steph och Josh för att julhandla (det var kaos överallt, så galet mycket bilar) och sedan åkte vi till posten för att posta några paket (håll utkik i brevlådan mamma och pappa!). Ikväll har vi gjort Christmas Cookies, spelat sällskapsspel, ätit middag och sedan tittat på jufilmer. Julfilmerna vi tittade på var "A Charlie Brown Christmas" och "A Christmas Carrol". Helt okej båda två, men ELF är fortfarande min favorit! 
 
Här är blider på några av djuren som fanns på stället vi var på i morse. Sköldpaddan levde och de hade även kackerlackor, tarantellor, en orm, en padda och två ödlor som levde men resten av alla djuren de hade var uppstoppade.
 
 
 

Disney: Day 1

Här kommer en inlägg om första dagen på Dsieny World!  Flyget gick på förmiddagen och vi flög från snö och minusgrader till runt 30 grader och solsken. Det var jätteskönt verkligen, och vi kunde gå i shorts utan att frysa! Disney Wrold består av flera olika "parker" och under första dagen var vi i en park som heter Epcot. Där hade de bland annat en rymdfärdssimulator och en glidflygningsimulator. När man åkte dem kändes det som att man åkte i ett rymdskepp/glidflög vilket var väldigt coolt. Man blev lite yr haha, men det var häftigt ändå! Sedan fanns det även "Test Track" där man först fick designa en bil (virtuellt, inte på riktigt haha) och sedan var det som en berg och dalbana som var designad efter att lika de prover som görs när man testar nya bilar (speed, efficiency osv). Bilen jag designade var rosa, surprise! 
 
En annan grej som fanns var "Spaceship Earth" där man åkte runt inne i en jättestor sfär och fick höra om/se scener där de visade utveckling av kommunikation från papirus till idag. Det låter kanske inte så kul, men det var faktiskt intressant. På slutet fick man dessutom svara på ett flertal frågor på en monitor i vagnen man satt i om vad man gillar, vill jobba som osv och sedan fick man se en kort film om hur ens framtid kommer se ut haha. 
 
 
Förutom det jag har nämnt samt en hel del annat som skule ta väldigt lång tid att skriva om fans det även en del av Epcot som kallades "World Showcase". Det var ett ganska stort område där olika länder världen över har fått bygga upp ett/ett par kvarter som representerar kulturen och miljön i respektive land. Varje "land" ägs av det land som är presenterat och de som jobbar i respektive land måste komma därifrån. Till exempel så var alla som jobbade i den tyska delen från Tyskland. Förutom Tyskland fanns bland annat Norge, United Kingdom, Frankrike, Italien, Kina och Mexico och i varjde del kunde man hitta mat, souvenirer, saker och flaggor som var autentiskt för  det land som var presenterat. Det fanns även indoor rides där man fick veta massa saker om länderna. 
 
Ganska suddig bild, men armbandet använde vi som åkband. Vi kunde även använda det för att betala saker inne i Disney och låsa upp vårt hotellrum. Vi hade även fast pass (något som gör att man får gå föra i kön på vissa saker) som fanns sparade i åkbanden. 
Några bilder på miljön utanför bussen som tog oss från flygplatsen till hotellet.Hur fint?
Bussen (Alla bussar inne på Disney World hade Musse Pigg på sig, hihi)
Josh, jag och Steph utanför ingången till Epcot.
Här är tre män som uppträdde inne på Epcot. De använde massa verktyg och soptunnor för att spela musik, himla roligt och kreativt! 
Här är en enorm julgran som vi såg påvägen mot "World Showcase". Det fanns ett flertal julgranar av samma storlek runt om på Disney World. 
En bild från ett uppträde som tog plats i USA's del av "World Showcase". Det var en jättestor kör som sjöng medan de gjorde rörelser med ljus. 
Haha, här ser ni en tysk julgransdekoration. Det är alltså en julkula formad som en inlagd gurka... Hur roligt?!
En halvkass bild från fyrkerkerierna som var på kvällen. Det var väldigt fint alltihop och de spelade musik, hade ljusshow och avfyrade fyrverkerier hej villt. Jag gillade det verkligen, men det var vårt att få på bild. 
 
 

Önskeinlägg: American boys and dating

"Är killar på ett annat sätt i USA än i Sverige? Och hur är det med dating? Är det som på filmerna?" 
 
Fick denna fråga för ett tag sedan och jag tänkte försöka svara på den. Om vi börjar med hur amerikanska killar är, så skulle jag säga att de rent generellt är lite mindre mogna en killar av samma ålder i Sverige (därmed inte sagt att alla är omogna och inte heller det motsatta i Sverige). Däremot är de ofta mycket artigare än svenska killar, iallafall de som jag pratar/umgås med. De säger tack, visar uppskattning och håller upp dörrar etc. De är även enklare att umgås med än killar i Sverige eftersom de inte är rädda för att prata eller visa känslor, hehe. 
 
Jag har ingen direkt experience av dating så jag kan inte säga jättemycket om det. However har jag märkt från vänner att det ofta är upp till killen att bjuda ut någon om de är intresserade och att det är något av en självklarhet att de betalar för tjejen de går ut med om man typ går på bio eller äter middag. För närvarande kan jag inte säga mer än så eftersom jag inte vet mycket mer själv, men vad jag har uppfattat så är det ungefär som det visas i filmer (tro det eller ej). 
 
 

Secret Santa

En av de roliga sakerna som har hänt denna veckan är att vi hade secret santa med math club. På ett möte för ett par veckor sedan drog alla varsitt namn på personen man skulle ge presenter till och sedan igår hade vi som en liten julavslutning där vi gav presenter, åt cookies och löste julrelaterade matteproblem (hehe..). Så himla mysigt, jag gillar verkligen människorna i math club (och nej, de är inte som i alla high school filmer haha). Här är en bild på vad jag fick i mitt paket:
En liten necessär från PINK, nagellack, läppglans, hand gel och en candy cane pole. 

Ugly Christmas Sweater-day

Idag var det sista skoldagen för terminen vilket innebar slutet av exam week OCH ugly christmas sweater-day! De flesta i skolan hade alltså christmas sweaters på sig idag. Många gick även all in med nisse/tomte-kläder, tomteluvor, bjällror, fastklistrade julstrumpor etc. Så himla roligt! De visade även julfilmer i cafeterian under lunchen och de spelade julmusik idag på morgonen! Sedan har de även delat ut candy canes och under vår biologilektion kom några andra elever in och sjöng julsånger. Så himla mysigt! Nu är det dags för jullov, woho! 

Exam week

Igår natt kom vi hem från Disney till snö och minusgrader och exam week med midterms har nu officiellt börjat. Hela denna veckan kommer jag ha midterms vilket är stora prov över allt vi har gått igenom i varje klass under denna terminen. Jag hade en del i biologi idag och imorgon har jag U.S history och del två av biologin. Sedan torsdag är det FST, algebra och engelska och fredag är det del två av algebran. Det kommer bli en relativt tuff vecka i skolan haha. Fortunately, så får våra lärare inte ge oss några läxor under exam week så det är bra iallafall!  Och även om det är massa prov så händer det roliga saker denna vecka också! Just wait and see! 
 
PS. Det kommer komma bilder och inlägg om the Most Magical Place on Earth (Disney World) inom kort! 

Florida!!


Här är en bild från igår, precis innan vi klev på flyget! Nu befinner vi oss på Disney World, Florida och har det hur bra som helst! 

Packar

Imorgon smäller det! Då åker vi mot Florida och jag är så himla excited så det finns inte! Det ska verkligen bli hur roligt som helst! Jag håller för tillfället på att packa och sommarkläderna har åkt fram igen. Runt 70-80 Fahrenheit känns verkligen inte helt fel just nu, haha! Det ska bli så himla roligt! 
Haha, bjuder på det här... I'M SO EXCITED!
 

Swedish meatballs

Ikväll har mom och dad julfest och de har gjort hur mycket mat som helst! Jag gjorde även svenska köttbullar med gräddsås haha! Det gick bra med lite online-hjälp från mamma hemma i Sverige och de verkar vara omtyckta trots att det var typ andra gången jag gjorde köttbullar i hela mitt liv. Kul att de uppskattas och att folk tycker om dem! Det är synd att det inte går att få tag på lingonsylt i närheten dock, haha! 
De senaste dagarna har vi julpyntat i huset och här får ni lite smakprov på vad som finns i huset. Vi har väldigt mycket pynt, inte minst utomhus så det här visar bara en väldigt väldigt liten del! Den första bilden är av vår enorma julgran (den är typ tre-fyra meter hög haha). Något som är roligt är att vi har pyntat den delvis med snurrande julkulor. På den andra bilden ser ni min lilla rosa gran som befinner sig i mitt rum. Jag ska se om jag kan hitta/pyssla ihop lite pynt till den, så himla gullig! 
 
 

Önskelista

1. Rosa fleece från North Face
2. Danskläder (leotards, tights, shorts...)
3. Presentkort 
4. PJ's från Abercrombie
5. Lilli Bell All in one crossbody från Vera Bradley
6. Träningskläder från Nike (ingen bild)
7. Att jag fortsätter vara glad och att nästa halva av mitt år här blir lika bra som den första halvan. 
 
 
 

Just nu



Frukost och svenska julkalendern! 

Upplevelser

För ett år sedan vid den här tiden hade jag ingen aning om hur mitt år här i USA skulle bli och det är rätt galet när man tänker efter. Något som är ännu mer galet är hur bra det ar varit hittills och hur bra det förmodligen kommer vara i fortsättningen! Jag hittade en mapp på datorn med massa bilder från weheartit. Jag sparade bilderna där för ungefär ett år sedan och de visar massa saker som jag ville göra under mitt utbytesår. De flesta av dem har jag redan upplevt vilket är roligt såklart! Det är väldigt häftigt hur mycket som kan hända under bara några månader och mycket mer kommer hända under tiden framöver! Jag tyker om mitt liv här så himla mycket! 
 
Saker att bocka av från min bucket liet för utbytesåret: 
 
Andra saker som jag vet att jag såg fram emot var att äta frozen yoghurt, köpa saker från Victoria's secret, Forever21 och Abercrombie, äta bbq-ribs, träffa min värdfamilj, bära kläder med skolans logga och drömma på engelska. Allt detta har hänt men trots det är det faktiskt fortfarande väldigt roligt att göra! Även om många av dessa sakerna numera är vardag kan jag ändå tycka att det är väldigt kul när jag tänker efter eftersom det länge var något som jag drömde om att göra. 
 

Saturday

Idag har varit en bra dag. Den började med tre timmars dans (balett, tåklass, lyrisk och jazz). Efter det åkte vi till ett klubbhus för alla som bor runt samma sjö som jag/min värdfamilj där vi åt lunch och tittade på en football match mellan OSU och Michigan. Vi hejade på OSU såklart, och de vann! Det var roligt eftersom Michigan är deras största rivaler. 
 
Ikväll ska jag, mom, dad, Josh och Steph åka och titta på Cirque de Soleil vilket ska bli jättekul. Det kommer nog bilder därifrån under morgondagen! 
 
En bild från när vi var i Columbus och tittade på när OSU spelade tidigare under hösten.